Karsprængninger – er du i risikozonen?

ANNONCE: Dette er en artikel, der er sponsoreret og skrevet i samarbejde med hjemmesiden i artiklen.

Karsprængninger er normalt for både mænd og kvinder. Der er dog flere ting, der kan påvirke, om du får det eller ej. Det er meget forskelligt, hvordan kroppen reagerer på tilfældet. Nogle vil opleve store gener, mens andre kun oplever kosmetiske gener.

Det kan være en god idé at blive klogere på, om du er i risikoen for at få karsprængninger. Her i artiklen zoomer vi derfor ind på, hvad der kan øge din risiko for at få karsprængninger. Læs med her, og bliv klogere på, om du er i risikozonen.

Er du kvinde, har du som udgangspunkt en større risiko

Både kvinder og mænd kan blive udsat for karsprængninger. Kvinder har dog som udgangspunkt en større risiko end mænd. Dette er især tilfældet, hvis du som kvinde bliver gravid.

Når du er gravid, sker der mange hormonelle forandringer i din krop. Disse hormonelle forandringer kan fremprovokere risikoen for at få karsprængninger.

De hormonelle forandringer kan generelt øge risikoen for karsprængninger. Hvis en mand oplever forandringer i sine hormoner, kan der derfor her også være en øget risiko. Risikoen er dog knapt så stor for mændene, da det oftest er kvinder, der oplever forandringer i hormonerne.

Har andre i familien det, er du også mere udsat

Har du andre i din familie, der har karsprængninger, kan der være en større risiko for, at du også får det. Sygdommen kan nemlig være arvelig. Dine gener kan derfor være det, der afgør, om du er i risikozonen eller ej.

Det kan være svært at teste. Det er derfor langt nemmere at snakke med sin familie, om de har problemer med det, eller om de kan huske andre i familien, der har oplevet det. På den måde kan du lettere danne dig et indtryk af, om der er en tendens til karsprængninger i familien, eller om det er tilfældige tilfælde, der er tale om.

Vejrforhold kan øge i risikoen

Helt gængse faktorer som vejrforhold kan også være med til at placere dig i risikozonen. Det kan især være solen, der kan fremskynde det. Det er derfor en rigtig god idé at huske at bruge solcreme. Det er især i ansigtet, du kan opleve karsprængninger, hvis du ikke beskytter dig mod solen.

Temperaturer kan dog være med til at øge risikoen. Det kan for eksempel være hurtigt skiftende vejrforhold, hvor temperaturerne bevæger sig fra varmt til koldt og omvendt. Der er derfor flere forskellige ting, der kan påvirke, om du er i risikozonen eller ej.