Karen Mukupa hylder modne kvinder i ny single

Hvordan bliver man voksen i en musikbranche, der er besat af ungdom? Karen Mukupa viser vejen med singlen ‘Fi den er Erfaren’ fra det kommende album ‘Bonobo’.

Af Rikke Lynge - 11. november 2022 kl. 6:55

Den 49-årige rapper og sangerinde udgav sin første single for 30 år siden i rapgruppen No Name Requested sammen med veninden Natasja, men i dag den 11. november er hun på gaden med en ny single ‘Fi den er Erfaren’ fra det kommende album ‘Bonobo’.

Artiklen fortsætter under videoen af Michael Olesen, som Karen Mukupa dansede med i ‘Vild med dans’ i 2015.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: ‘Landmand’-Leif fandt kærligheden 

Som titlen antyder, er ‘Fi den er erfaren’ et vink til Natasjas ‘Fi Er Min’ fra 2007. Karen Mukupas version er et fløjsblødt kvindemanifest inspireret af hiphoppens guldalder fra midten af firserne til midthalvfemserne.

Mukupa fylder 50 næste år og har tre årtiers erfaring. Derfor er ‘Fi den er erfaren’ en hyldest til kvindelig råstyrke.

LÆS OGSÅ: Lene Beier i babylykke: Familiekollektivet udvides

Albummet ‘Bonobo’ udkommer til foråret og er det fjerde i eget navn. Sangene handler om det sted i livet, Karen Mukupa er. Om at være midt i livet, men gammel nok til ikke at gentage sine fejl. Om parforhold, der drukner i hverdagslogistik og småskænderier. Om at være mor til en tween, der tester grænser og får hjertet til at bæve i brystet.

– Det er et album om at være en grown woman. Jeg kan ikke lave et lave et album om at gå i byen eller at være en man eater, for sådan er mit jo liv ikke. Men jeg har mange års erfaring og et bullshit-filter, som kun kommer med alderen, siger Karen Mukupa i en pressemeddelelse.

– Jeg vil gerne vise, at man som kvinde på næsten 50 stadig er relevant i musikbranchen – især på hiphopscenen, hvor musikbranchen ofte har tendens til at satse på det, de kender og glemmer diversiteten – ikke kun i forhold til køn, men i høj grad også i alder og lyd, uddyber hun.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen spiller hovedrollen i ny gyserfilm