Kæmpe gæld fra kokainmisbrug: Familien konfronterer Markus i ‘Luksusfælden’

Markus på 26 år bryder sammen på tv, da familien konfronterer ham med hans løgne.

Af Rikke Lynge - 2. marts 2021 kl. 12:20

Markus på 26 år fra Brande har levet et liv, hvor det har været nødvendigt at skaffe sig penge på uhensigtsmæssige måder grundet et kokainmisbrug. Markus er ekspert i dårlige beslutninger. Han har kørt uden kørekort, så han mistede sit job, han har syltet børnebidraget til sine to større børn, og lige nu er hans økonomi så elendig, at han og kæresten Donna, som han har et barn sammen med, aldrig vil kunne købe det hus, de begge drømmer om.

Mens Markus var afhængig af kokain udnyttede han sin familie til at skaffe penge, og selvom Markus har løget for sin familie, så beder eksperterne Markus’ familie om hjælp til at få Markus videre i livet.

LÆS OGSÅ: Underrettet til kommunen efter ‘Luksusfælden’

– Først og fremmest håber jeg, at denne her proces kan hjælpe dig – ikke bare med at få styr på økonomien, men alle ting omkring dig også. Du har misbrugt vores tillid, og det plager dig, og det plager også mig. Den største frustration har været de løgne og den udnyttelse, som jeg har følt, fortæller Markus’ storebror i programmet på TV3 og fortsætter:

– Det er ikke det her beløb, som venter, men det tillidsbrud. Herfra bliver det hårdt arbejde at genopbygge tilliden, men du skal vide, at jeg stadig holder ekstremt meget af dig. Du er stadig min lillebror, og du betyder utrolig meget for mig.

LÆS OGSÅ: LISTE: De kendtes specielle børnenavne

LÆS OGSÅ: Gode nyheder fra forfatterne bag ‘Badehotellet’

Markus’ samvittighed er tynget – så tynget, at Markus’ konstante gråd begynder at gå Jan Swyrtz på. Eksperterne er nødt til at tvinge Markus til at se fremad, ranke ryggen og stoppe gråden.