Kæmpe gæld efter misbrug: Sådan går det i dag

‘Luksusfælden’-deltageren Markus jubler over alt det gode, programmet har bragt med sig for ham: Ro, selvtillid og et stærkere bånd til sin familie. Han kunne dog godt bruge et job.

Af Lykke Buhl - 2. marts 2021 kl. 21:00

I aftes kunne man se 27-årige Markus Aaen i ‘Luksusfælden’. Her stod det skidt til for den tidligere kokainmisbruger, der fuldstændig havde givet op på at få betalt basale ting som elregninger og børnepenge, efter særligt hans tidligere misbrug havde gældssat ham for over 946.000 kroner. Den dårlige samvittighed over fortiden tyngede ham, og ekspert Jan Swyrtz måtte bede ham om at tørre øjnene og tage kampen op.

– Det var hårdt, og der var mange følelser. Der var en hel del mere græderi, end der blev vist, siger Markus med et grin, da HER&NU snakker med ham.

LÆS OGSÅ: Türker afslører: Så meget får jeg i løn

Heldigvis fik eksperterne Jan Swyrtz og Kenneth Hansen sat Markus’ økonomi i system og givet ham det los i røven, han havde brug for – og sparet ham for knap halvdelen af sin uoverskuelige gæld.

I dag fastholder Markus, at programmet har været fuldstændig livsomvæltende for ham. Det har givet ham en ro at følge det budget og de PBS-aftaler, som eksperterne satte op for ham, og ikke mindst har det givet ham selvtilliden til at tro på, at han er en god far for sine tre børn og en god kæreste for Donna, 28, som han flyttede sammen med i programmet.

I ‘Luksusfælden’ mødte vi Markus og Donna og deres fælles datter, der snart fylder 1 år

Kæresteparret Donna og Markus har en fælles datter. Derudover har Markus to børn fra et tidligere forhold, ligesom Donna har en søn fra et tidligere forhold (Foto: TV3)

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne underrettet til kommunen efter ‘Luksusfælden’

Genopbygger forholdet til familien

Parret bor stadig sammen i Brande med deres fælles knap 1-årige datter, mens Donnas 5-årige søn er hos dem hver anden uge og Markus’ 4-årige søn og 5-årige datter er der hver anden weekend. Børnene kan alle sammen lege sammen, og den sammenbragte familie har sjældent haft det bedre. Også resten af Markus’ familie er han også kommet tættere på igen, efter de fik talt ud i ‘Luksusfælden’.

– Jeg har haft en kæmpe skyldfølelse og følt, at jeg havde svigtet dem på alle måder. Så jeg har ikke haft snakket eller taget så meget kontakt til dem, fordi det gjorde ondt at tænke på. Så det var en stor lettelse at få talt ud, og vi er ved at få et helt andet forhold igen, fortæller Markus med et stort smil på læben og understreger, at han glæder sig til at være kommet af med sin anden gæld, så han kan begynde at betale familiemedlemmerne tilbage.

– De skal have deres penge lige meget hvad – om de så siger om fem år, at de ikke behøver at få dem, så skal de stadig have dem! Det er noget, der betyder meget for mig, slår Markus fast.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da Markus og hans støttende familie fik talt ud

LÆS OGSÅ: Fra millionær til hjemløs: Sådan er det gået siden ‘Luksusfælden’

Mangler et job

Desværre er det ikke gået helt snorlige i forhold til jobsituationen. Der var ikke flere opgaver til Markus hos den tømrer, han var ansat ved i programmet, men heldigvis fandt Markus ugen efter et job som renoveringsmedarbejder, der dog er tidsbegrænset indtil d. 1. april.

– Jeg skal have fundet noget andet, men mon ikke det også lykkes! Jeg har lavet så mange ting – det kunne være, jeg skulle prøve at sælge noget denne her gang! Så hvis der er nogen, der har brug for en mand, der kan de fleste ting, så siger de bare til, melder Markus ud med et grin.

Trods den skiftende arbejdssituation så har Markus stadig fået betalt alle sine regninger, og så har hans søde kæreste Donna givet en hjælpende hånd med i de trangere tider. Derudover sælger han stadig tøj ved at sende live på Facebook, og det nyder han både det sociale i og ikke mindst de ekstra håndører.