Juniorbageren Malou: ‘Bagedysten’ var slet ikke, som jeg havde regnet med

Selvom hun har set alle afsnit af ‘Den store bagedyst’ fra ende til anden, så var det alligevel noget helt andet, da Malou selv stod i bageteltet.

Af Lykke Buhl - 3. april 2021 kl. 20:59

Selvom 15-årige Malou Damgaard Hounisen er strøget sikkert igennem ‘Den store juniorbagedyst’, så havde hun slet ikke turdet håbe på, at hun ville slippe igennem programmets nåleøje til at starte med.

Malou har imponeret både dommere og seere i ‘Den store juniorbagedyst’

Malou med sine personlige cupcakes i første afsnit af ‘Den store juniorbagedyst’ (Foto: Carsten Mol/DR)

LÆS OGSÅ: Tidligere vinder i skarp kritik af ‘Den store bagedyst’

Som stor ‘Bagedyst’-fan, der har set alle tidligere sæsoner flere gange, er det da med Malous egne ord også en “fuldstændig sindssyg” oplevelse selv at stå i bageteltet ved Clausholm Slot.

Og trods de mange timer foran tv’et, så var det alligevel meget overraskende, da hun selv pludselig stod foran kameraet.

– Det var slet ikke, som jeg havde regnet med, det ville være. Det man ser fra de voksnes bagedyst, det er noget helt andet, end når man er der. Det overraskede mig, hvor hurtigt man bliver gode venner og hele fællesskabet. Det handler jo ikke kun om kage det hele, forklarer Malou.

LÆS OGSÅ: HUSKER DU? De tidligere vindere af ‘Den store bagedyst’

– Det kommer så tæt ind på én – det er jo ikke bare kage, der er så meget mere bag kameraerne, end hvad man lige ser. Der er også alle pauserne, hvor vi har det mega hyggeligt sammen, fortæller hun.

Noget af det vigtigste, Malou tager med sig, er nemlig det stærke fællesskab, der blev knyttet mellem deltagerne over deres fælles passion for det søde køkken. Og venskaberne holder stadig ved, selvom optagelserne er slut.

Til daglig går Malou i 8. klasse på Ulfborg Skole, og efter sommerferien starter hun i 9. klasse på Bøvling Idrætsefterskole.