Juliane fra 'Den store bagedyst': Man skal stå ved, hvor man kommer fra

Det er altafgørende for den unge vestjyde, at man holder fast i sine rødder.

Af Pernille Hahn Hauberg - 23. oktober 2016 kl. 18:55

Efter sin medvirken i ‘Den store bagedyst’ har Juliane Dixen oplevet stor interesse for sin vestjyske dialekt. Det generer ikke den 28-årige bagedystdeltager, der mener, at det er godt, når det kan høres, hvor folk har hjemme.
– Jeg synes, det er dejligt. Jeg kunne jo i princippet bare lade være med at snakke sådan her. Jeg kan godt snakke ”fint”, som vi kalder det derhjemme. Men jeg synes, det er vigtigt at holde fast i det, så man kan høre, hvor folk kommer fra. Jeg synes, det er en skam, at alle bliver så ens, siger Juliane Dixen, der er opvokset i Thyborøn, ”lige dér, hvor Limfjorden går ind”.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedysten’ ville koste Luna studenterhuen
Det er træls, når…
Det er ikke første gang, at bagedyst-deltageren oplever interesse for sin dialekt, og det er okay med hende, selvom det i visse tilfælde kan blive lidt for meget af det gode.
– Jeg er vant til det. Det har været sådan hele mit liv. Det eneste, der kan være lidt træls, er, hvis folk gentager, hvad jeg siger, fordi de synes, det lyder sjovt, siger Juliane, der understreger, at det ikke er noget, hun har oplevet i ‘Den store bagedyst’.
– Jeg ved godt, at det lyder meget anderledes, end hvad folk er vant til. Jeg tager det med et smil, og så er det bare sådan, det er, siger Juliane Dixen til HER&NU.
Artiklen er oprindeligt bragt i det nyeste nummer af HER&NU.
LÆS OGSÅ ‘Den store bagedyst’-Gunnar: Dommerne er snæversynede
LÆS OGSÅ: Louise satte rekord i ‘Bagedysten: En blandet oplevelse
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.