Jul hos Richard Ragnvald: Jasmin smelter hans hjerte

Barnebarnet Jasmin har en helt særlig plads i Richard Ragnvalds hjerte.

Af Helle Bill Madsen - 28. november 2021 kl. 15:55

Duften af flæskesteg breder sig i den gamle købmandsgård lidt uden for Aarhus, og dermed er julehyggen skudt i gang hos dansktopstjernen Richard Ragnvald og fru Vibeke. Det marcipanklistrede køkkenbord og de små brune fingeraftryk af nougat i hele køkkenet afslører, at farfar Richard julehygger og laver konfekt med barnebarnet Jasmin, som blev tre år i sommer.

LÆS OGSÅ: Janni træt af ‘Forsidefruer’: Det skal slutte

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Thomas Skov fortæller om ‘Jaget vildt’

– Vi skal desværre ikke være sammen med Jasmin i julen i år, hun skal være hos sin mor i Esbjerg, og vores søn, Thomas, skal holde jul med sin kæreste. Så her i købmandsgården bliver vi tre. Vibber, min søster Jytte og jeg. Det bliver en stille og rolig jul, hvor vi tre skal hygge og have lidt godt spise, fortæller Richard Ragnvald, 74, der derfor nyder hyggen med Jasmin op til jul ekstra meget.

Helt uden liv og glade dage bliver juleaften dog ikke.

Artiklen fortsætter under billedet. 

– Vi elsker hende overalt på jorden, og der er stort set ikke noget, hun ikke får lov til her. Vi forkæler hende, og vi nyder hvert sekund, siger Richard om Jasmin.

LÆS OGSÅ: Stor afsløring: Melvin Kakooza skal være vært på dette TV-program…

– Vi har en tradition her i byen, at når folk begynder at gå i kirke juleaften, så samles vi alle sammen ude på vores gårdsplads til en lille en, for vi ligger tættest på kirken. Dem, der bor længst væk, starter hos hinanden og går gennem byen, hvor de får en lille en. Så når de ender her, så er der en skøn løftet stemning. Og når julegudstjenesten er overstået, så får alle lige en lille en igen her på gårdspladsen til at ønske god jul på. Det er en fin tradition.

Når Richard Ragnvald kører bilen i garagen den 22. december om aftenen, så har han spillet 45 jobs i løbet af november og december.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Mette Helena fortæller om finalen i ‘Nybyggerne’…

Travl julemåned

– Jeg optræder en masse på plejehjem, men jeg har også en del jobs for Røde Kors rundt omkring i landet. De har fået en pose penge af staten til juleunderholdning for socialt udsatte i byernes kulturhuse, hvor de mødes til julemad og underholdning, fortæller Richard, der ikke får stress, når han kigger i sin kalender.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne smittet med corona: Melder afbud til finalen

– Det er dejligt med så mange jobs, for vi skal jo bare være her i julen. Vi har gået og overvejet at holde jul på et gods eller et slot, men når vi så nærmer os jul, så siger vi alligevel til hinanden: ”Nej, vi bor så hyggeligt her i købmandsgården med stråtag, vi bliver her i julen”. Og når først hele huset dufter af andesteg, så ER det jo jul.

Julegaven til Jasmin er ikke indkøbt endnu, men Richard afslører, hvad Vibeke skal have i julegave.

LÆS OGSÅ: Hadbeskeder får konsekvenser for Ralf

– Vibeke er jo fra Horsens, så hun skal have en ny bog, der lige er kommet, om hvad der foregik i Horsens i 1980’erne. Vibeke forpagtede nogle natklubber, da hun boede i Horsens, så hun kender jo en masse mennesker fra dengang. Vi giver kun små julegaver, for vi har jo alt, hvad vi kan ønske os.

Læs mere om