Josefine og Katrine fra 'Sommerdrømme': Vi er ikke powerkvinder

Søstrene Josefine og Katrine fremstår som to stærke powerkvinder i boligprogrammet ‘Sommerdrømme’, men sådan betegner de ikke sig selv.

Af Rikke Lynge - 14. maj 2020 kl. 19:27

Josefine, 30, og Katrine, 26, er lige nu aktuelle i boligprogrammet ‘Sommerdrømme’ på TV 2, og selvom de er det eneste par ud af fire, hvor begge parter er kvinder, så ser søstrene ikke sig selv med en særlig power.
– Vi har et stort gå-på-mod hjemmefra, fortæller Josefine, der ikke vil beskrive dem som særlige powerkvinder.
– Vi er meget positive af sind, og så er vi vokset op med, at man selvfølgelig kan, så længe det er sjovt. Og så har vi en powerwoman mor og en powerman far, som vi vokset op med, fortæller Katrine, der er enig i ikke at betegne sig selv som en særlig powerkvinde.

Søstrene Josefine og Katrine samt resten af familien har en fælles hobby i volley. Deres forældre mødte hinanden gennem sporten, hvor faren spillede på Landsholdet og moren spillede 1. division. I dag spiller Katrine på 2. division, men eller bruges sporten mest til at samle familien på ferier og ved store sammenkomster. (Foto: Peter Hauerbach)


LÆS OGSÅ: ‘Sommerdrømme’-deltager afslører stor hemmelighed: Var gravid under optagelserne
Inden programmet så søstrene det ikke som en ulempe, at de var to kvinder, men undervejs kunne de godt have ønsket sig en mand med lidt flere håndværksmæssige færdigheder.
– Når man så over på Charles, så kunne vi godt ønske os en mand nogle gange, der kunne tage fat, og det gik bare så hurtigt derover. Og min kæreste, Christian, er også supergod til håndværks ting, så vi snakkede da nogle gange om, at hvis han havde været der, så havde det her været færdigt for to timer siden, fortæller Katrine.
LÆS OGSÅ: IKKE SET I ‘SOMMERDRØMME’: Produktionsholdet måtte træde til
Søstrene fortryder dog ikke, at de valgte at tage projektet sammen og lade deres kærester blive hjemme på henholdsvis Amager og Frederiksberg.

Josefine og hendes kæreste Frederik samt lille Andrea, som Josefine var hemmeligt gravid med under optagelserne. Samt moster Katrine og hendes kæreste Christian. (Foto: Peter Hauerbach)


– Vi har fået nogle gode minder. Det er en gave at kunne tage seks uger ud af kalenderen og bruge dem sammen. Vi har jo ikke været så meget sammen, siden vi var helt små, fortæller Josefine.
LÆS OGSÅ: BABY NEWS: ‘Sommerdrømme’-baby på vej

Bliver fremstillet bedre end forventet

Josefine og Katrine er positiv overrasket over, hvordan TV 2 har valgt at klippe programmet sammen, da man langt fra ser alle deres udfordringer.
– Vi husker det meget mere tumult, end det er at se igen. Vi lavede rigtig mange fuckups og snakkede om de konstruktioner, som vi byggede 100 gange, fortæller Josefine, og Katrine er meget enig.
– Jeg kan huske den først dør, vi satte op, den var vi næsten en hel nat om at sætte op. Og bademøblet på badeværelset det borede vi helt i stykker bagpå, fordi vi ikke kunne finde ud af at ramme rigtigt. Vi lavede de forkerte mål tre gange i træk.
LÆS OGSÅ: Ærlige Geggo deler et rørende spørgsmål
Søstrene havde i virkeligheden regnet med, at de var med i programmet for at udfylde en helt anden rolle, end den de bliver fremstillet i.
– Da vi havde set det første program, og det blev tydeligt, at Isse og Laura var castet til de der nybyggere, der ikke ved noget, så tænkte vi, hvad er så vores rolle, for vi følte, at det var dem, vi skulle være. Men da vi så så, at de ikke vidste, hvordan man skiftede bor på en boremaskine, så kunne vi godt se, at vi havde en god bund at bygge videre fra, fortæller Katrine, der ser det som en unik mulighed at være med i ‘Sommerdrømme’.
– Muligheden for at få stillet et økonomisk beløb til rådighed til at lave et drømmesommerhus, hvor mange gange i livet får man den mulighed?
LÆS OGSÅ: Janni Ree åbner op: Sådan bliver det, når Karsten er væk