Jonass tjener gode penge de sociale medier: Sådan gør jeg

I et år har han levet godt af de sociale medier, nu afslører han, hvad der skal til.

Af Rikke Lynge - 2. juni 2020 kl. 07:12

Jonass Jannec Jensen blev kendt, da han i 2019 deltog i ‘Paradise Hotel’, hvor han fik en flot anden plads lige overgået af sin gode kammerat Teitur Skoubo, der løb med titlen og 300.000 kroner. Med deltagelse i ‘Paradise Hotel’ fulgte en masse følgere på de sociale medier, og i dag har Jonass mere 104.000 følgere på Instagram, der gør det muligt for ham at leve af de sociale medier.
– I cirka 1 år har jeg nu levet af mine sociale medier og de ting, der nu en gang har fulgt med hele dette crazy eventyr. Hold nu op med fede muligheder samt en enorm frihed det har givet mig. Jeg er så evigt taknemlig for alle jer, som følger med i de ting, jeg render og laver. Det er 100% jer, der gør det muligt, skriver Jonass i et opslag på Instagram.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-Jonass er klar til ‘Robinson’ og ‘Ex on the Beach’
Realityportalen har spurgt Jonass, hvad der skal til for at få indtægt fra de sociale medier, som gør det muligt at leve af det, og hvordan en typisk arbejdsdag ser ud for ham.

Jonass fra ‘Paradise Hotel’ Foto: Janus Nielsen


– Som selvstændig styrer jeg jo selv mine arbejdsdage. En arbejdsdag varierer sindssygt meget inden for det her område. Nogle dage er der fart på fra morgen til aften, andre gange skal jeg kun lave noget direkte arbejde i 30 minutter, fortæller Jonass og uddyber.
LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy afslører kønnet på sin baby
– Når vi snakker reklamer, laver man en aftale enten direkte igennem et firma eller igennem et agentur/manager. Der aftales så, hvad der skal laves og hvornår. Det er her, hvor jeg synes, man som influencer har den vigtigste del af sit job, for der er så mange ting man kan reklamere for, men man bliver simpelthen nødt til at kunne stå inde for det, man vælger. Derfor har jeg valgt at skære det ned til kun at have faste samarbejder, så jeg ved med 120% sikkerhed, at jeg kan stå inde for de produkter, jeg viser til mine følgere, fortæller Jonass til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Ex on the Beach’-stjerne afhængig af stoffer

Det handler om struktur

Når Jonass kender sine reklameaftaler for ugen, lægger han en plan for, hvordan indhold og ugen skal se ud og på hvilke dage.
– Det lyder ikke hårdt, og er det egentlig heller ikke, men man vil gerne prøve at forny sig fra gang til gang. Nogle gange er reklamen klaret på et skud, andre gange kan det godt tage lang tid at få det budskab ud, man gerne vil.
LÆS OGSÅ: Amanda opløst i gråd: Det er SÅ tarveligt!
Derudover fortæller Jonass, at ugen går med en lang række møder både alene og med samarbejdspartneren og kammeraten Teitur, som Jonass laver en del aftaler sammen med, og de to er samtidige roomies.

Teitur og Jonass er klar på fest til Reality Awards (Foto: Janus Nielsen)


– Jeg forstår godt, hvis folk ser det lidt som om, vi hænger sammen. Jeg synes mere, vi er pisse heldige at være roomies gennem mere end et år, bedste kammerater samt deler samme vision/værdier, når det kommer til arbejde, fortæller Jonass, der også laver en masse reklameaftaler på egen hånd.
LÆS OGSÅ: CHOK! Hot ‘Paradise’-par er ikke længere kærester

Så meget tjener han

Jonass vil ikke sætte kroner og øre på, hvad han tjener om ugen, men han giver en indikation af, at det går meget godt.
– Det lidt privat, men som sagt, så varierer det meget. Jeg kan betale min husleje og får sparet penge op samtidig med, at jeg har frihed til at rejse ca. hver 2. måned, griner Jonass, der ikke ønsker at uddybe den økonomiske gevinst yderligere.
LÆS OGSÅ: Ærlige Geggo: Sådan ønsker jeg min fødsel

Jonass’ råd til andre

Efter at have levet af de sociale medier et år nu, har Jonass nogle råd, som han gerne vil dele ud af.
– Mit bedste råd må være, at man laver sig en fornuftig opsparing, inden man vælger at gå all-in i projektet. Det kan være super trist at takke nej til beløb på omkring 15-20 tusind kroner for en enkel reklame, som jeg har gjort flere gange, fordi det er ting, jeg ikke kan stå inde for, og som jeg ikke vil opfordre mine følgere til, fortæller Jonass og påpeger, at lønnen den ene måned kan være god, mens man den næste måned nærmest ingenting tjener.

Foto: Janus Nielsen


LÆS OGSÅ: ÅH NEJ: ‘Luksusfælden’-ekspert må flytte fra hjem og droppe drømmerejse
For Jonass er det ekstremt vigtigt, at man tager ansvar overfor sine følgere.
– Når man vælger at være en offentlig person, og man har en masse unge følgere, som ser op til en, så bliver de påvirket af de ting, man lægger op. Det super fedt, men der følger også et ansvar med, slår Jonass fast.
LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Jackie: Derfor er jeg ikke gift med Rasmus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

I ca. 1 år har jeg nu levet af mine socialemedier, og de ting der nu en gang har fulgt med hele dette crazy eventyr. . Hold nu op med fede muligheder samt en enorm frihed det har givet mig. Det er desværre ikke blevet til mere TV endnu, men jeg vil bestemt ikke udelukke der kunne komme mere på et tidspunkt?? . Jeg er så evigt taknemlig for alle jer som følger med i de ting jeg render og laver. Det er 100% jer der gør det muligt! Selvom det lyder fjollet så skaber det en vanvittig motivation hver gang i deltager på min profil hvad end det er i spørgerunder, kommentarer, DM’s og endda likes! Min partner in crime @teiturskoubo og mig har nye projekter i ærmet her over sommeren, som vi glæder os sindssygt meget til at få skudt i luften?? . Tak til jer, for at følge med❤️ ?: @oisaksen

Et opslag delt af Jonass Jannec Jensen (@jonassjannec) den 25. Maj, 2020 kl. 6.04 PDT