Johnny Hansen afslører konens sidste ord: Jeg tilgiver hende aldrig

Den nye film om bandet går helt tæt på Johnny Hansens helt store sorg.

Af Helle Bill Madsen - 5. september 2021 kl. 13:55

En bil står i tomgang ved en skovsø, og et rør fører fra udstødningen ind i kabinen. Billederne
siger alt. Et liv skal slutte. Hvis man tror, at den nye dokumentarfilm ‘Kandis for livet’ er halvanden times Kandis-koncert med boogie woogie og autografskrivning, så tager man fejl.

LÆS OGSÅ: Nynne anklager Robert Hansen for vold: Her er hans svar

I filmen fortæller en række dedikerede Kandisfans om deres syn på livet og døden, om hvordan Johnny Hansen og orkestrets sange har påvirket deres liv. Og sågar har reddet liv. Motoren i store dele af filmen er Johnnys egen hudløst ærlige beretning om tragedien i december 2008, da hans hustru Helle valgte at tage sit eget liv.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se kronprinsesse Mary åbne Lolland International School.

I Kandis’ sange synger Johnny både om glæde og om sorg, og Johnny har altid været åben over for sine fans og for resten af Danmark om, at tragedien slog benene væk under ham.

– Det er en smerte, min familie og jeg må leve med resten af livet. At man kan have det så dårligt, at kunne komme så langt ud, at det er det eneste rigtige. At man føler, ”at min familie har det bedre uden mig”, fortæller Johnny, 56, i ‘Kandis for livet’. Han åbner også op for Helles sidste hilsen til ham.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

Afskedsbrevet

– Hun skrev, at vi ikke var gode til at tale sammen i de dybere samtaler. Men det vidste jeg jo godt. Ellers var det egentligt kun gode ting. Johnny fortæller, at han egentligt ikke vidste, hvordan Helle havde det, for på facaden var alting godt og fint, men derfor kunne hun jo godt have smerter inde bagved.

– Vi bliver gift i en periode i 1995, hvor vi har ufatteligt travlt i Kandis. Jeg nåede ikke at få lavet den bryllupstale, som jeg burde have gjort. Vi skulle måske have valgt at blive gift på et andet tidspunkt, hvor vi ikke havde så travlt. Jeg sagde til hende, at det bliver jeg nødt til at gøre ved en senere lejlighed, men det nåede jeg så ikke, fortæller Johnny og fortsætter.

– At det så blev ved hendes kiste, det havde jeg ikke lige regnet med, det skulle være. Hun nåede ikke at høre den, men så blev det sådan, det var, fortæller Johnny meget stærkt.

LÆS OGSÅ: Mikkel om Amalie: Det er synd for vores piger

Stadig meget vred

Johnny lægger i filmen ikke skjul på, at han stadig er meget vred på Helle.

– Jeg synes ikke, at vi havde fortjent at skulle havne der. Den smerte, hun påførte vores piger, den er
utilgivelig, og jeg kommer ikke på hendes gravsted. Det er ikke måden at gøre det på, og det er tarveligt.
Johnny og familien har selv set filmen, og Johnny er meget glad for den.

– Jeg synes, den rammer meget godt. Jeg troede egentligt, at det skulle være en film om bandet på landevejene, men jeg synes ikke, at det gør noget, den her drejning, det har taget. De her forskellige fans og deres interessante historier ændrer jo filmens karakter, siger Johnny til HER&NU.

Læs hele det store interview med Johnny Hansen i denne uges udgave af HER&NU. Filmen ‘Kandis for livet’ har premiere i biografen 23. september.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

Læs mere om