Johan Olsen lander stor international rolle

Musikeren glæder sig til at spille skurk.

Af Helle Bill Madsen - 18. februar 2021 kl. 12:50

RETTELSE: Johan Olsen har efterfølgende fortalt, at det var en misforstået joke, at han skulle have landet rollen som skurk i en kommende Peter Jackson-film. HER&NU beklager, og det samme gør Johan Olsen. Læs hans beklagelse HER.

Lige nu ligger alle koncerter med rockbandet Magtens Korridorer stille, men der er alligevel mulighed for at få lidt fornemmelse af en varm sommer med koncerter i anden sæson af TV2 Charlies krimiserie ‘Sommerdahl’.

Her spiller Magtens Korridorer-forsanger Johan Olsen rockmusikeren Anthon og et par andre af Magtens Korridorer kan ses i bandet Brothers, der indblandes i et mord.

LÆS OGSÅ: Nyt uvenskab i ‘Forsidefruer’

Men allerede efter ganske få roller som skuespiller, har Johan Olsen, der debuterede på Det Kongelige Teater i 2013 og bl.a. kunne opleves som pedellen Jack i julekalenderen ‘Juleønsket’, kurs mod stjernerne i udlandet.

– Jeg har netop fået at vide, at jeg skal spille rollen som skurken Dr. Schantz i Peter Jacksons (Ringenes Herre, Hobitten, red.) alternative James Bond film, der primært skal filmes i Amazonas og Dresden. Rollen som James Bond, Schantzs evige nemesis, skal spilles af Benedict Comberbatch (Sherlock, The Imitation Game, red.). Jeg skal til en såkaldt reading i London, og jeg glæder mig til at spille vaskeægte skurk, fortæller 51-årige Johan Olsen til HER&NU.

Johan Olsen er forsanger i bandet Magtens Korridorer

Magtens Korridorer med Johan Olsen i front til mindekoncert for Kim Larsen (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Hjemme hos Johannes Langkilde: Så stolt af min datter

Ved siden af skuespillet og musikken kan han blære sig med at have en ph.d. i proteinkrystallografi og et arbejde som grundforsker i biokemi på Københavns Universitet.

‘Sommerdahl’ har premiere på TV2 Charlie og TV2 Play søndag d. 28. februar.