Jørgen Leth vender tilbage til Tour de France

Efter flere års fravær er Jørgen Leth nu endelig tilbage for at dække Tour de France og udfolde fortællingen om verdens største cykelløb

Af Louise Vilsbøl - 14. juni 2022 kl. 7:21

Forfatteren, journalisten, filminstruktøren mm. fylder i dag 85 år. I den forbindelse kan det nu afsløres, at den mangeårige cykelekspert i år igen bliver en del af Tour de France, når han vender tilbage til skærmen som en del af Warner Bros. Discoverys dækning på Discovery+ og Eurosport.

LÆS OGSÅ: Fies første tid som mor: Føler mig totalt uduelig

Årets Tour de France bliver som bekendt skudt i gang med en 13 kilometer lang enkeltstart i København den 1. juli. Derefter venter yderligere to etaper i Danmark med mål i henholdsvis Nyborg og Sønderborg.

Under de tre etaper i Danmark vil Jørgen Leth være on location som en del af Discoverys studie i de tre målbyer. Her bliver han flankeret af den unge forfatter og cykelentusiast, Bastian Emil Goldschmidt, studievært Simon Egeskov samt cykelekspert og elitechef hos Danmark Cykle Union, Morten Bennekou.

LÆS OGSÅ: Stor ændring i ‘X Factor’ 2022

Derudover vil Jørgen Leth også være til stede i studiet under den store holdpræsentation i Tivoli den 29. juni.

– Jeg synes selvfølgelig, det er dejligt at være med til at dække Tour de France igen. Det har jeg savnet. Det bliver en helt speciel oplevelse at se feltet rulle igennem Danmark. Det virker stadig nærmest uvirkeligt. Det er også herligt at arbejde med Bastian Emil, fordi vi oplever cykelsporten på samme måde. Sammen føjer vi perspektiver til løbet. Vi forstår løbets mytologi og giver udtryk for de store følelser og storheden i løbet. Det er det, som det handler om fra vores vinkel, siger Jørgen Leth i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Måtte hentes af politiet: Derfor gik Bro konkurs

Jørgen Leth, som for mange danskere er stemmen af Tour de France, kommer i selskab med Bastian Emil Goldschmidt også til at lave et samtaleprogram i 21 afsnit, hvor Touren og årets etaper er omdrejningspunktet. Der vil udkomme et dugfriskt afsnit forud for hver etape, hvor fascinerende og mytiske fortællinger vil blive foldet ud. De to cykelentusiaster er tidligere blevet sat i stævne og lavede sidste år tv-programmet ‘Bastian Emil & Jørgen Leth’.

LÆS OGSÅ: Paradisoer afslører: Sådan har man sex på ‘Paradise’

Læs mere om