Joachims heltedåd: Ældre mand i livsfare

Prins Joachim både tænkte og handlede hurtigt, da en ældre mand havde brug for hjælp.

Af Nikolaj Vraa - 22. august 2021 kl. 11:55

En hyggelig aften i teatret med familie og venner var sent onsdag aften nær endt i tragedie med prins Joachim, 52, og prinsesse Marie, 45, som vidner.

Prinseparret havde netop forladt Grønnegårdsteatret i Bredgade og stod og talte med venneparret Charlotte Sparre og Jens Wittrup Willumsen, da der lød et brag fra den anden side af den stærkt trafikerede vej.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

På det skæve fortov havde en ældre mand i kørestol fået overbalance og var faldet ud af kørestolen. Han ramte fortovet så hårdt, at han røg halvt ud på kørebanen, hvor bilerne susede forbi. Jens Wittrup Willumsen og prins Joachim reagerede rent instinktivt i samme sekund, de så, hvad der var sket, og sammen løb de tværs gennem trafikken for at komme den ældre herre til undsætning.

Ulykken skete foran Moltkes Palæ i Bredgade. (Foto: Henrik R. Petersen)

Da de havde sikret sig, at han ikke var kommet til skade trods det grimme fald, løftede de ham forsigtigt op i kørestolen igen.

LÆS OGSÅ: Hårde beskyldninger: Mary hængt ud

HER&NU fulgte dramaet på afstand og kunne se, hvordan prins Joachim længe stod og holdt fast i kørestolen og talte med den ældre mand og den, der kørte kørestolen for ham. Først da han og Jens Wittrup Willumsen var helt sikre på, at alt var i orden, forlod de dem og gik tilbage til deres hustruer.

Første gang i halvandet år

Ikke siden foråret 2020 har prins Joachim og prinsesse Marie set en teaterforestilling. Derfor var det en ekstra stor glæde at kunne se ”Jean de France” i haven bag Odd Fellow Palæet, hvor Grønnegårdsteatret spiller. Komedien var samtidig det første Holberg-stykke som børnene prins Henrik og prinsesse Athena så.

Prinsefamilien foran Odd Fellow Palæet i Bredgade, hvor Grønnegårds Teatret spiller. (Foto: Henrik R. Petersen)

– Det var rigtig sjovt at se, lød det begejstret fra Henrik, mens Athena ivrigt nikkede.

LÆS OGSÅ: Dronningen i højt humør: På nordjysk visit

– Det levede fuldstændigt op til forventningerne. Og så ramte vi rigtigt med dagen, sagde prins Joachim med henvisning til tørvejret, da forestillingeren bliver spillet under åben himmel. Det var anden gang, han var i Grønnegårdsteatret med prinsesse Marie, der også var meget begejstret.

– Vi kan kun anbefale, at man går ind og ser det, sagde hun med et smil.

LÆS OGSÅ: OL-vinder blev ringet op af kronprinsen: Vildt fedt!