Joachim om blodproppen: Far passede på mig

Prins Joachim er sikker på, at hans far holdt hånden over ham, da han sidste sommer blev ramt af en blodprop.

Af Nikolaj Vraa - 18. april 2021 kl. 11:58

Det var ikke kun prinsesse Maries snarrådighed og dygtige kirurger, der reddede prins Joachim, da han sidste sommer blev ramt af en blodprop i Frankrig, også prins Henrik hjalp til. Det siger prinseparret samstemmende i et nyt interview med Hjerneforeningens blad.

– De er begge overbeviste om, at prinsens far, afdøde prins Henrik, har holdt en beskyttende hånd over sin søn i den mest kritiske tid, skriver Hjernesagen i sit nye nummer.

– Det er svært at tænke på, hvad der kunne være sket, o jeg synes, at vi har lært, at det er forfærdeligt for den, der bliver ramt, men lige ved siden af står der nogen andre, som det er lige så frygteligt for. Det må man aldrig glemme, siger prins Joachim, der sammen med prinsesse Marie blev interviewet online fra sit kontor på den danske ambassade i Paris (Foto: Emmanuel Aguirre/Hjertesagen)

LÆS OGSÅ: CHOK: Bubber opereret for kræft

Alt gik op i en højere enhed

Parret var på besøg hos prins Joachims kusine, der bor nær Chateau de Cayx, da Marie bemærkede, at han talte usammenhængende. Hun fik hurtigt tilkaldt ambulancen, og efter en scanning på det lokale hospital blev Joachim straks overført til Toulouse, hvor specialister stod klar til at operere. Det viste sig, at den 13 millimeter lange blodprop sad få centimeter efter halspulsårens første forgrening. Størrelsen gjorde den heldigvis let at fjerne.

– Jeg har slet ingen fornemmelse af tiden. Som Marie siger, kan jeg ikke huske den første gang, hun er inde hos mig. Men da jeg vågner ved middagstid næste dag, står Marie lige ved siden af – det kan jeg huske. Det var et meget specielt øjeblik, for selvom jeg ikke helt havde forstået, hvad der var fat, så var jeg godt klar over, at jeg havde bevæget mig på en knivsæg. Det første jeg sagde til hende, var: Du har reddet mit liv!, lyder det fra prins Joachim i Hjernesagen.

LÆS OGSÅ: Marys mange gæster: Besøg på slottet

Han siger lige ud, at han har været helt usandsynlig heldig i hele forløbet.

– Alt er gået op i en højere enhed. Oplevelsen af at være omgivet af de helt rigtige personer i hver eneste fase af forløbet – oplevelsen af, jamen lad os bare sige det, som det er – svineheld, siger prins Joachim ligeud.

LÆS OGSÅ: Frederiks svære barndom: Hun var vores reservemor

LÆS OGSÅ: Christians store ønske: Savner morfar

Læs mere om