Joachim og familien i Paris: Nyder friheden

Prins Joachim fungerede som guide, da prinsefamilien var på tur i Paris.

Af Nikolaj Vraa - 20. marts 2021 kl. 15:58

Til sommer har 11-årige prins Henrik og prinsesse Athena på ni år boet i Paris i to år med deres forældre, prins Joachim og prinsesse Marie, men der er stadig mange steder, de ikke har været. Sidste weekend blev prinsefamilien set krydse Place Vendôme efter en tur i et par af de lokale butikker. Her kunne man se, at prins Joachim benyttede lejligheden til at fortælle børnene om søjlen i pladsens midte.

Den blev rejst af Napoleon 1. for at mindes sejren i slaget ved Austerlitz i 1805, der af militærhistorikere anses for en af hans mest brilliante. Søjlen er beklædt med en spiral af basrelieffer i bronze, der er lavet af metallet fra de 133 kanoner, Napoleons hær erobrede fra de russiske og østrigske styrker. Statuen af Napoleon øverst er dog af nyere dato, da den oprindelige blev fjernet efter Napoleons fald i 1814.

LÆS OGSÅ: UH! Tina Lund går helt til kanten

At 51-årige prins Joachim har en stor viden og er en dygtig formidler af den, kan man se i tv-serien ‘Prins Joachim fortæller’, der for tiden bliver genudsendt på DR1. Interessen for det historiske og iveren for at fortælle har han bestemt ikke fra fremmede.

– Når han giver sig til at forklare ting og snakker Fanden et øre af, det er ligesom mig. Og hans hænder, der farer rundt, når han skal demonstrere sine ord. Det er så morsomt, har dronning Margrethe fortalt i bogen ‘En familie og dens dronning’.

LÆS OGSÅ: Mary bekymret for de unge: De har det svært

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe i gummistøvler: Mod lysere tider

Læs mere om