Jesper Groth trodser corona: Vader i succes

Coronapandemien har ikke sat en stopper for Jesper Groths karriere.

Af Katrina Rosendal - 6. december 2020 kl. 11:54

Jesper Groth er blevet hyldet som et komisk naturtalent, og siden han blev færdiguddannet som skuespiller i 2015, har han haft en kometkarriere med blandt andet roller i TV-serierne ‘Klaphat’, ‘Stormester’ og senest ‘Sygeplejeskolen’.

Og det 31-årige talent kan glæde sig over, at heller ikke coronapandemien har sat en stopper for hans lovende karriere.

– Jeg har aldrig haft mere succes end under corona. Det er simpelthen så mærkeligt, lyder det fra Jesper.

Side om side med skuespillerkollegaerne Mikkel Hilgart og Jakob Åkerlind spiller Jesper rollen som sygeplejeeleven Bjørn i TV2 Charlies ‘Sygeplejeskolen’ (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

LÆS OGSÅ: Ung mor er blevet single: Julen er revet i stykker

Til alt held blev optagelserne til tredje sæson af ‘Sygeplejeskolen’ ikke aflyst, og Jesper blev samtidig hyret som nyt ansigt til KiMs satiriske chips-reklamer. Udover det gav nedlukningen af Danmark ham mulighed for også at fokusere på at lave musik.

Sammen med sin gode kammerat Laurits Emanuel startede han nemlig duoen ‘Fyr & Flamme’, der for tiden hitter med sangen ‘Menneskeforbruger’.

– Musikken skal fortsat have noget fokus, og der skal laves nogle musikvideoer for at hjælpe den på vej. Det er ligesom blevet vores måde at gøre det på, forklarer skuespilleren, hvis debutsingle har landet duoen en pladekontrakt med Universal Music.

LÆS OGSÅ: Henrik Qvortrup skal skilles

Jesper og hans gode ven Laurits Emanuel har stiftet musikerduoen ”Fyr & Flamme” og har til deres store overraskelse på rekordtid fået stor succes (Foto: Privat)

Ved at knække nakken

Selvom han har svært ved at få armene ned over, at karrieren kører på skinner, så lægger han ikke skjul på, at han i en periode har haft for travlt. Derfor skal kalenderen de næste par måneder så vidt muligt ryddes.

– Jeg har lige været igennem en tid, hvor jeg simpelthen har været ved at knække nakken, forklarer Jesper og medgiver, at han endnu ikke er blevet god nok til at trække i håndbremsen, når han mærker stressen komme snigende.

– Jeg skal lige lære det hver gang. Men jeg bliver bedre til at tackle det. Nu ved jeg også, at det antal dage, jeg har været presset, det antal dage skal jeg også bruge til at koble af igen, fortæller Jesper.

LÆS OGSÅ: CHOK! Bliver Sarah Grünewald klar til ‘Vild med dans’?

Han indrømmer blankt, at det faktum, at han på rekord tid er blevet et landskendt ansigt, til tider er meget overvældende og svært at navigere i.

– Det er fuldstændigt forstyrrende for et kreativt flow. Du ser dig selv udefra hele tiden, og lige pludselig føler du ikke, at du kan have en dag uden at trække kasketten helt ned i panden, fordi du er for bevidst, slår han fast.

LÆS OGSÅ: Ung mor måtte i nat ringe 112

Fristed på Ærø

En af de måder, hvorpå han fremadrettet kan komme helt ned i gear og finde frem til den kreativitet, han mestrer, er i sit nye fritidshus på Ærø. En ø i det Sydfynske Øhav, hvor skuespilleren selv er født og opvokset.

– Jeg har købt et fritidshus på Ærø, som bliver mit fristed. Det bliver simpelthen så godt. Uanset hvilket humør jeg er i, så kan jeg bare mærke, at det var den helt rigtige beslutning.

LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’-deltager deler julelækkerier

LÆS OGSÅ: Så mange dage har Amalie født før termin