Jens Andersens svære rolle: Jeg hylder en helt - Her & Nu

Jens Andersens svære rolle: Jeg hylder en helt

Jens Andersen er stolt af at spille rollen som Torben Vang i ‘Efterforskningen’.

Af Helle Bill Madsen - 25. oktober 2020 kl. 15:54

Det er ikke den største rolle, Jens Andersen spiller i TV 2-serien ‘Efterforskningen’ om opklaringen af “ubådssagen” og mordet på den svenske journalist Kim Wall. Men Jens spiller den oceanograf og kaptajn på Aarhus Universitets forskningsskib Aurora, Torben Vang, som fik afgørende betydning for fundet af de sidste ligdele.

Det er en rolle, som Jens er stolt af.

–  Torben Vang er en af dem, vi hylder. Han er, sagt på den mest positive måde, en mega-nørd, som ved alt om strømforhold i havet og partikelvandring i vandet. Jeg havde talt flere gange med Torben Vang for at forstå, hvad det var, jeg skulle sige, fortæller Jens Andersen, 49, om den krævende rolle.

LÆS OGSÅ: Overrasket ‘Forsidefruer’-babe: Det er den største omvæltning i mit liv

Jens Andersen som Torben Vang sammen med skuespillerne Henrik Birch og Laura Christensen (Foto: Per Arnesen/TV2)

– Jeg tog til Aarhus og sejlede med Aurora til København, før vi skulle på optagelser. Det tog 12 timer, og jeg er sindssygt glad for, at jeg gjorde det, for jeg så Torben Vang i aktion som kaptajn. Han er jo en stor autoritet på skibet, men er meget rolig og sympatisk, fortæller Jens Andersen.

Det var den rigtige besætning ombord på Aurora, som var med til at lede efter ligdelene, og det var de rigtige dykkere i serien, som var med til at dykke, da optagelserne af ‘Efterforskningen’ stod på.

– Torbens beskrivelser af forholdene i vandet er virkeligt nogle af de sværeste replikker, jeg nogen sinde har skullet sige, for det er ren information uden følelser og relationer. Min udfordring var at gøre det menneskeligt. Derfor hjalp det mig utroligt meget at møde den rigtige Torben Vang, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Ung mor er kommet på førtidspension

Respekt for havet

Da Jens havde sagt ja til rolle som Torben Vang, var det klart, at han skulle ud at sejle.

– Jeg har det meget ambivalent med det, for jeg er ikke særligt søstærk. I min tidlige ungdom var jeg på en forfærdelig drukferie på Costa del Sol, hvor vi var tre unge gutter, som skulle ud at fiske fra en speedbåd. Vi fangede ikke noget, men vi blev simpelthen SÅ søsyge, og det var forfærdeligt, for vi havde også tømmermænd, fortæller Jens grinende, og fortsætter:

– Jeg er ikke søstærk. Så jeg var meget taknemmelig for, at vi sejlede langs kysten fra Aarhus til København med Aurora, og det var heldigvis fint vejr, de dage, hvor vi optog på skibet.

LÆS OGSÅ: Nicolai ærgrer sig: Baby-planerne udskudt

Jens bor i Nyråd på Sydsjælland med hustruen Anni og de to yngste af deres fire børn Eigil på 19 og Hillevi på 14, og familien har havet tæt på.

– Jeg elsker havet og at bade, men jeg er også ret ambivalent med havet, som jeg har stor respekt for. Nogle af Annis og mine venner inviterede os til hygge på deres båd, men jeg var hurtig til at foreslå, at de i stedet kom hjem til os og vi kunne tænde et bål i stedet. Jeg kunne ikke forestille mig at hygge med vin, mens båden gyngede. Så vild er jeg ikke med vand.

LÆS OGSÅ: Alex’ søde hemmelighed: 87-årig mor flytter ind

LÆS OGSÅ: Fik vild henvendelse: Emil i chok

Læs mere om