Jeg røg ud efter blodig skade - Her & Nu

Jeg røg ud efter blodig skade

Emil Ussing vidste allerede på vej ind i teltet, at han ville ryge ud. Og skaden på fingeren var en medvirkende faktor.

Af Jan Körner - 7. november 2020 kl. 20:55

Det var 21-årige Emil, der her til aften måtte lægge bageudstyret fra sig og erkende, at han ikke længere skal møde i bageteltet for at konkurrere mod de andre. Alligevel tager han hjemsendelsen med ro og overskud.

– Det er faktisk ret fedt på en måde. Jeg ved godt, det lyder underligt, men jeg vidste det godt, inden jeg gik i teltet. Jeg havde en ide om det, for det var faktisk lige den bagning efter weekenden, hvor jeg skar min finger halvt af, siger Emil til Realityportalen med henvisning til den skade, han fik, da han skar sig på en kniv inden aftenens dyst.

Emil skar sig i fingeren i aftenens afsnit af ‘Den store bagedyst’ (Foto: privat)

LÆS OGSÅ: Galante Emil giver sig i den interne konkurrence: Carolines kage var bedst

– Helt konkret gik det ud over bagningen. Det var nok det, der gjorde det, men det tager jeg med. Det første, jeg tænkte var, at jeg bare ville gå derind med åbne arme og have en fest. Og det synes jeg, jeg fik gjort. Så det var en sejr, lyder det overskudsagtigt fra Emil.

Som de andre havde han selvfølgelig håber på at vinde bagedysten, men undervejs fandt han ud af, at der var noget andet, der vejede tungere end en sejr.

– Jeg havde helt sikkert håbet, men det vejede lidt mere for mig, at jeg kunne stå i teltel sammen med de andre. For jeg vidste, at jeg ikke var helt på niveau i forhold til Max, Mads, Caroline og Anne. Så jeg tog det stille og roligt.

LÆS OGSÅ: CHOK! To dansepar er ikke med i aftenens ‘Vild med dans’

For Emil betød hjemsendelsen også en mere normal tilværelse efter hektiske uger med tv-kameraer og masser af øvetimer derhjemme.

– Jeg fik tid til lidt mere, og det var dejligt at komme hjem til Løkken og for første gang i mange uger bare at kunne gå en tur. Og så kunne jeg sove igen, hvilket var dejligt. Jeg øvede jo dag og nat, og sov måske i gennemsnit fem timer i døgnet, mens det stod på, hvilket selvfølgelig var min egen skyld, fordi jeg satte ambitionsniveauet så højt.

LÆS OGSÅ: Barnebarnet har fået diagnose: Ønsker det ikke for nogen

Med hjemsendelsen måtte han også vinke farvel til kæresten Caroline, der fortsætter i bagedysten.

– Det er trist, vi ikke kan være sammen i den periode. Men det er fuldt fortjent, at hun går videre, for der var ingen tvivl om, at det var mig, der skulle hjem, siger Emil, der i aftenens udsendelse kunne se Caroline græde over hans hjemsendelse.

– Jeg ville også have grædt, hvis det havde været hende. Med de andre, der er blevet stemt hjem, har det altid været en øv-følelse, men havde det været hende, havde det været værre.

LÆS OGSÅ: Åbner op om kæmpe overraskelse