Janni truet af alvorlig sygdom: Karsten tager stor beslutning

Karstens mange år med utallige cigaretter har sat sine spor på Jannis lunger, og derfor har rigmanden nu valgt at gøre noget.

Af Caroline Grønne Wigdal - 11. februar 2022 kl. 7:01

Tilbage i sommeren 2021 fik 51-årige Janni Ree foretaget et helbredstjek, da hun blandt andet var bekymret for, om hun kunne have eller være i fare for at udvikle lungekræft. Derfor kunne man i torsdagens afsnit af ‘Forsidefruer’ følge med i hele processen, hvor ‘Forsidefruer’-stjernen blev undersøgt fra top til tå for senere at få resultaterne.

Karsten Ree var til at begynde med lidt skeptisk – han mente og mener stadig, at hans hustru er født bange. Men som man ser i afsnittet, skulle det alligevel vise sig, at der var noget at komme efter.

LÆS OGSÅ: CHOK: Trækker sig fra ‘X Factor’

For selvom Janni Ree er i god form og kan prale af en kropsalder på 38, flot kolesteroltal og flot blodtryk, så var der efter helbredstjekket en lille note til lungernes tilstand. “Man kunne ønske, at du ikke var udsat for passiv rygning”, lød tilbagemeldingen.

Karstens rygning i dag

Janni har hverken lungekræft eller KOL på nuværende tidspunkt, men det kan ses på hendes lunger, at hun hver dag er udsat for passiv rygning.

LÆS OGSÅ: Bendtner i ny udmelding om kæresten: Hun er kedelig

– Jeg har sarte lunger, og hvis jeg bliver ved med at sidde i røg, kan jeg udvikle KOL. Det er jeg da bange for – det er en forfærdelig sygdom, hvor man bliver kvalt langsomt. Det er en af de sygdomme, man frygter, og jeg kan jo frygte den, fordi Karsten sidder og ryger, siger Janni Ree efterfølgende til Realityportalen.

Siden har 76-årige Karsten Ree valgt at gøre noget ved sin afhængighed af rygning.

LÆS OGSÅ: Taler ud om voldsomt brud: Albert var et plaster på såret 

– Faktisk prøver han at stoppe, men det er svært. Han forsøger at trappe ned, og det, synes jeg jo, er flot. Jeg tror, han har fået lidt respekt, fordi han godt kan se, at det ikke er fair overfor mig, at jeg skal sidde i røg. Det er jo ikke noget, jeg selv vælger, fortæller Janni, der ikke vil oplyse, hvor mange cigaretter Karsten ryger om dagen.

Nu har den garvede ‘Forsidefruer’-stjerne sluppet en del af sine bekymringer.

– Nu har jeg fået ro på. Nu har jeg i hvert fald ikke begyndende lungekræft, som jeg troede. Så dér har jeg ro på. Men jeg synes da også det er voldsomt, at jeg kan udvikle KOL og har sarte lunger.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Løvens hule’-stjerne og kæresten går hver til sit

Læs mere om