Janni Ree taler ud om sexchikane: Antastet af sin tidligere chef

Sexchikane på arbejdspladsen er blevet et aktuelt emne, efter Sofie Linde gik på scenen til Zulu Comedy Galla og fortalte sin historie. Det har fået flere kendte kvinder til at følge trop blandt andet Janni Ree.

Af Rikke Lynge - 3. september 2020 kl. 19:25

Sofie Linde stod i lørdags frem på scenen som vært på Zulu Comedy Galla og fortalte om sine oplevelser med sexchikane i sin spæde start i tv-branchen.

– Jeg var lige startet i Danmarks Radio, og vi skulle til julefrokost, og så kommer der denne her store tv-kanon op, tager fat i min arm og siger, hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere, fortæller Sofie Linde i showet, som kan ses på TV 2 Zulu søndag den 6. august.

LÆS OGSÅ: CHOK! Sofie Linde udsat for grov sex-afpresning i DR

Go’ Aften Danmark har taget emnet op med sexchikane på arbejdspladsen, hvor blandt andet Janni Ree er med i studiet, da hun har oplevet noget lig Sofie.

– Det er sjovt, at hun (Sofie Linde red.) nævner det, for jeg har selv oplevet det på et reklamebureau for mange år tilbage. Det var en chef, der drak lidt for meget, så jeg tænkte, at jeg skulle bære over med ham. Men så til en julefrokost fortalte han om sine vilde drømme omkring mig, fortæller Janni i starten af Go’ Aften Danmark-programmet og uddyber senere, at det startede i det små med kække bemærkninger, som Janni fejde væk, men at det så til julefrokosten kulminerede.

– Han fortalte sine drømme om mig, og at han gerne ville være sammen med mig, og det afviste jeg og smuttede fra julefrokosten. Om mandagen fik jeg taget hele min kundeportefølje fra mig. Så det var en stor konsekvens, fortæller Janni i Go’ Aften Danmark.

LÆS OGSÅ: Ærlige Janni: Det er anderledes at blive mormor end farmor

Gik grædende hjem

Ifølge Janni kan hun sagtens tale under bæltestedet, men det er ikke det samme som, at mænd i en magtposition kan tillade sig at gøre, som hun oplevede.

– Jeg skal ikke have taget mine kunder fra mig, fordi jeg afviser personen. En ting er, at man har det i munden, men det andet er jo simpelthen på grænseoverskridende.

LÆS OGSÅ: Sofie Lindes udmelding får store konsekvenser for ‘X factor’

Da Janni oplevede at få taget alle sine kunder fra sig som konsekvens af ikke at ville opfylde sin chefs våde drømme, reagerede hun ved at græde og gå hjem til sin daværende kæreste. Nu står hun frem og fortæller historien, men det er ikke nemt.

– Jeg havde faktisk ikke lyst til at tale om det, fortæller Janni ærligt, da hun er bange for, hvilke reaktioner det medfører, men hun er alligevel glad for, at Sofie Linde har bragt det på banen.

– Det er jo et budskab, hun får ud til rigtig mange, og jeg tør vædde med, at der sidder rigtig mange i den sal, som har oplevet det samme, men som ikke tør stå frem med det.

LÆS OGSÅ: CHOK: Linse på skadestuen midt i optagelserne

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Se med i @gotv2dk kl 17.25 GO’ aften LIVE

Et opslag delt af Janni Ree (@janniree_) den

Læs mere om