Jakob ude af ‘Bagedysten’: Jeg ville ikke gå på kompromis med mig selv

Jakob ville hellere være tro mod sin egen kagebagning, end han ville ændre den for dommernes skyld og ikke kunne se sig selv i det.

Af Nadja Josephine Arpe - 16. oktober 2021 kl. 20:57

I dagens afsnit af ’Den store bagedyst’ blev det Jakobs tur til at forlade konkurrencen. Efter han havde lavet donuts, der efter dommernes mening smagte af for meget olie, og den hemmelige udfordring i form af kringle var for kompakte og tør, var hans afsluttende lækre og flotte Vinterhøst brød ikke nok til at redde ham.

– Det var heldigt, at jeg fik en (brødet red.) igennem, som dommerne kunne lide. Det var en flot afslutning synes jeg, fortæller Jakob efter udmeldelsen.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor bagedronningen Ditte Julie er til James Bond.

SE OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor fejlede Katharina stort

Jakob havde det også fint med at forlade programmet, da han så det komme. Men han mener ikke selv, at han kunne havde vundet, da det ville havde været at gå for meget på kompromis med sig selv.

– Jeg vidste godt, at jeg ikke kunne vinde. Jeg havde fra begyndelsen besluttede mig, at jeg ikke ville gå på kompromis med, hvad jeg synes er godt og sjovt. Det, at de ikke kan lide smagene, det vidste jeg også godt. Jeg ville hellere stå ved mine egne smage og udtryk, end jeg ville dommernes, da det er, hvad jeg kan lide. Jeg har bare min måde at gøre det på, forklarer Jakob til HER&NU.

SE OGSÅ: Morten Kjeldgaard taler ud: Min mor ville kurere min seksualitet

Jakob mener, at det eneste som egentlig gik galt i afsnitte, det var kringlen.

– Der går egentlig ikke noget galt med mine donuts, de var, som de skulle være ifølge mig. Kringlen, ja, men jeg kan heller ikke lide kringle. Brødet var også et eksperiment med en blanding mellem surdej og gærbrød, hvilket jeg var yderst tilfreds med. Det var kun kringlen, der drillede, ellers var det efter min mening, som det skulle være. Jeg er ikke til alt det der pyntedims, fortæller Jakob.

SE OGSÅ: Tøjet hænger løst på Micki Cheng: Det er ikke målet

Selvom Jakob var okay med, at han ikke var en del af konkurrencen mere, så var han ærgerlig over at skulle sige farvel til de andre.

– Det er nogle helt vild søde mennesker, som der var med både foran og bag kameraet. Det var en fornøjelse at være med, slutter Jakob.