Jakob Kjeldbjerg: Politikere kunne lære af realitydeltagere

Som vært på nogle af de mest populære realityprogrammer, er Jakob Kjeldbjerg en af de værter, som ved, hvad godt reality-tv er.

Af Dan Bjerggård - 11. december 2013 kl. 9:08

Jakob Kjeldbjerg har efterhånden været vært på nogle af de største danske realityprogrammer. Derfor ved den 44-årige reality-vært om nogen, hvad godt reality-tv er, og hvorfor programmerne hver uge trækker flere hundrede tusinde seere til.

-Jeg elsker mit job, fordi jeg får lov til at arbejde med almindelige og mindre almindelig mennesker. I ’Robinson Ekspeditionen’ tager vi helt almindelige mennesker og udsætter dem for ekstreme prøvelser, men alligevel er det mennesker som vi alle kan identificere os med, og derfor bliver det underholdende, fortæller Jakob til Realityportalen.dk og forsætter:

– ’Divaer i junglen’ og ’Et ton cash’ er lidt anderledes. Her er det professionelle realityfolk, altså folk som har været på skærmen tidligere, som deltager. De er alle gode til at lave fjernsyn, og så har de altså mulighed for at vinde en frygtelig masse penge.

SE OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg sender en hilsen til Realityportalens læsere

Realitydeltagere er dygtige mediefolk 

Foto: TV3

‘Robinson’, ‘Divaer i junglen’ og ‘Et ton cash’ er kun nogle af de realityprogrammer, som Jakob Kjeldbjerg er vært på. Foto: TV3

Noget af det, som mange stiller sig kritiske over for, er hvorvidt deltagerne nu også er de personer, som de viser på skærmen, men dette bekræfter Jakob.

Modsat politikere, så har mine deltagere ikke nogen dagsorden. De siger tingene præcis, som det falder dem ind. Politikerne vil ofte svare i både øst og vest, men realitydeltagerne er bare sig selv. På mange måder er de langt bedre mediemennesker end politikerne. Spørger du dem om noget, så får du sgu et ærligt svar, fastslår Jakob.

Og den erfarne reality-vært mener bestemt, at deltagerne er sig selv, selvom nogle er bedre for at skrue op for personligheden.

-De professionelle realitydeltagere er fuldstændig sig selv, men de er også dygtige til at skrue lidt ekstra op for deres personlighed. Men det gøre alle, som er på tv. Jeg er sikker på, at der er en forskel på statsministeren derhjemme, og når hun er ude offentligt og på tv. Forskellen på politikere er, at mine deltagere tør vise alle sider af deres person. Se på Gustav, han er verdensmester i det, fortæller den populære vært.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinderen 2013: Det er helt surrealistisk!

“Vild med dans’ er godt reality-tv”

Jakob Kjeldbjerg ved også, hvilke andre programmer han synes er godt reality-tv.

-Jeg synes, at ’Vild med dans’ er et rigtig godt program, og trods TV 2 ikke vil kendes ved realityprogrammer, så vil jeg kalde det for et realityshow. Selvom det er kendte personer, så er de jo i bund og grund som almindelige danskere, som bliver sat i en helt uvant rolle, forklarer han.

Ligesom os andre, så kan værten dog også krumme tæer over realitydeltagernes til tider sjove og mærkelig udtalelser.

-Det gør jeg  fra start til slut, når vi optager. Nogle gange går det virkelig stærkt. I første sæson af ’Divaer i junglen’ husker jeg, at Amalie og Gustav havde et voldsomt skænderi. Jeg var slet ikke klar over, hvad skænderiet gik ud på, men kameraerne fangede det hele, og for mig var det et højdepunkt. For lige der vidste jeg nemlig, at det her var rigtig godt reality-tv, afslutter han.

Jakob Kjeldbjerg kan igen opleves på skærmen til foråret, når det nye TV3 program ‘Et ton cash’ ruller over skærmen.

LÆS OGSÅ: Læs alt om det nye TV3-program ‘Et ton cash’ her.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.