Jægersoldatens bløde side: Hjælper herreløse hunde

Jægersoldaten har især ét svagt punkt, og det har han altid haft.

Af Kenth G. Madsen - 1. september 2019 kl. 13:55

I tredje sæson af TV2-serien ‘Korpset – gjort at det rette stof’ havde Thomas Rathsack den benhårde rolle som chefinstruktør, der sender en gruppe frivillige på strabadserende prøvelser for at vise, hvad det kræver et blive optaget i hærens specialstyrker.
Privat kan den 52-årige tidligere jægersoldat dog også opleves i en mere blid og nænsom rolle som den, der gerne vil hjælpe herreløse hunde.
– Jeg har altid haft et svagt punkt for hunde. Når man er sammen med en hund, så er der intet filter og ingen skjulte dagsordener, og de er grundlæggende rare og loyale at være sammen med, siger ‘Korpset’-chefen med den trebenede vovse Lucy ved sin side.
LÆS OGSÅ: ‘Korpset’-stjernen afslører: Her er bagsiden af medaljen
Hun stammer fra et internat i Egypten, og Thomas har gennem sit netværk på de sociale medier formidlet kontakt til en potentiel kunde, der kunne tænke sig at give vovsen et nyt hjem. Årsagen til, at Lucy kun har tre ben, skyldes, at hun fik en infek- tion i benet, der krævede amputation. Efterfølgende stak hun af, inden såret var helet, og levede på gaden i tre måneder, inden hun kom tilbage til internatet.
– Sådanne hunde har ar på sjælen. De lokale kan jo ikke lide hundene. Der bliver lagt gift ud i gaderne, så de dør. De bliver bundet til lygtepæle og efterladt i ørkenen. Der er tale om nogle hårde skæbner, så især den slags hunde gør jeg en særlig indsats for at finde hjem til i Danmark, fortsætter den tidligere jægersoldat.
LÆS OGSÅ: Linse tjener kassen: Så meget tager hun for at skrive autografer
For to år siden døde hans egen hund, som han fandt under sin udsendelse til Afghanistan i 2001.
– Her fandt jeg en lille hundehvalp på gaden, og den var min trofaste følgesvend ind til den døde. Bagefter besluttede jeg mig for, at jeg ville have et par år, hvor jeg ikke skulle disponere mit liv på hundens præmisser. Det har jeg nemlig en tendens til. Så derfor nøjes jeg med at låne mig frem hos ejerne af de herreløse hunde, jeg har formidlet kontakten til.
Se flere billeder i galleriet over artiklen.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par tæt på tårer: Dét fejler vores søn