Irina om livet i Danmark: Modstand på modstand

Irina Babenko fik ingen let start på sit liv i Danmark.

Af Mikkeline Andersen - 12. oktober 2014 kl. 19:00

Da Irina Babenko var otte år gammel, flyttede hun med sin mor og far til Danmark fra Ukraine, fordi faderen skulle skrive ph.d. I Ukraine havde Irina nydt livet med venner, skole og skøjteløb, og derfor så hun ingen grund til at forlade sit hjemland. Men som tiden nærmede sig, begyndte hun at glæde sig, skriver hun på sin blog.
– Jeg startede i en international klasse, hvilket var fint, og ingen kunne tale dansk. Vi var cirka otte børn, dog ikke på samme alder, og lærerne var søde og tålmodige. Tre måneder efter kunne jeg forstå det meste dansk og tale en del, men at udtale det korrekt var tæt på umuligt, skriver hun på bloggen.
LÆS OGSÅ: GALLERI: Lækre Irina folder sig ud
Alle ville ødelægge skøjtekarrieren
Irina startede i en klasse med danske børn, men det var ingen succes. Irina var anderledes, og de andre børn mobbede hende. Men problemerne i skolen var intet i forhold til de ting, som den unge pige oplevede på skøjtebanen. Det sted, der altid havde været hendes yndlingssted.
–  Voksne mennesker prøvede at gøre de modbydeligste ting mod mig, fordi deres børn ikke havde en chance for at komme op på mit niveau. Jeg kunne ikke forstå, hvordan de kunne hade mig så meget. Hvorfor voksne mennesker var klar på at ødelægge alt for mig, skriver Irina.
Hvis hendes ting ikke stjålet, så blev de ødelagt, og derfor turde hun ikke lade sine ting ligge fremme.
LÆS OGSÅ: Irina har en hård graviditet
Droppede sin karriere
Flere dødsfald i familien og de hårde kampe i forbindelse med livet på isen fik Irina til at miste lysten og interessen for skøjteløb.
Skøjteløb har stor betydning i Ukraine, og derfor var hendes forældre langt fra tilfredse, da hun stoppede sin karriere.
– Vi blev mega uvenner over, at jeg ville stoppe med at skøjte. Jeg løb sådan set bare hjemmefra og snakkede ikke med dem i meget lang tid.
Selvom Irina langt fra fik en let start på sit liv i Danmark, så sætter hun i dag stor pris på at bo i landet.
– Selvom det var skide svært, kan alt jo sagtens ende super godt, og jeg har det rigtig godt i Danmark nu, skriver Irina.
LÆS OGSÅ: ‘for lækker til love’-Melanie flytter sammen med kæresten
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.