Ilse Jacobsen kan ende i kørestol - Her & Nu

Ilse Jacobsen kan ende i kørestol

Smerterne tager især til i perioder, hvor designeren er ked af det eller stresset.

Af Nikolaj Vraa - 1. august 2020 kl. 19:58

Den leddegigt, der har plaget Ilse Jacobsen i over 20 år, er nu så smertefuld, at hun ender i kørestol, hvis hun ikke får sin medicin.

– Jeg skal have en indsprøjtning én gang om ugen. Uden den klarer jeg mig ikke. Jeg har lært selv at tage den nu. Det er hver tirsdag. Og tager jeg den ikke, så sidder jeg i en kørestol inden for en måned, fortæller den 59-årige iværksætter og designer til Helsingør Dagblad.

LÆS OGSÅ: Ung mor indlagt: Jeg er ufattelig dårlig

Det er især, når hun er ked af det og stresset, at de invaliderende smerter bliver hårdere.

– Medicinen har jeg fået tildelt resten af livet. Den virker upåklageligt og har ændret mit liv til det gode. Jeg har vænnet mig til, at der kan være perioder med smerter, som kan være lidt udfordrende. Men man skal huske at være positiv og se fremad, for der er også mange andre mennesker, som har det hårdt på den ene eller anden måde, fortæller Ilse til HER&NU.

LÆS OGSÅ: CHOK! Linse lukker ny webshop: Familien kommer først

Hendes kurbad i Horbæk er indrettet, så netop gigtpatienter kan få glæde af det og som ambassadør for Gigtforeningen, er hun gået ind i sagen og har lagt ansigt til mange af deres oplyningskampagner.

– Jeg gør alt for, at sygdommen ikke påvirker min dagligdag godt hjulpet af medicinen og en positiv tilgang til livet. Samtidig er jeg utrolig priviligeret ved at have en virksomhed med en masse dygtige medarbejdere, der sælger nogle fantastiske produkter rundt om i verden. Det er en af de ting, som gør det værd at stå op om morgenen med et smil.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’-Kenneths tragiske ulykke: Skyld i vennens død

Læs mere om