IKKE SET PÅ TV: Jakobs audition gik i fisk

I sandt Jakob-stil var Jakobs auditionkage en fiskekage.

Af Nadja Josephine Arpe - 17. oktober 2021 kl. 12:55

Odenseaneren Jakob fra ’Den store bagedyst’ blev kendte i programmet for sin positivitet og som sin egen, der med sine kreative ideer både fik lavet anderledes bagværk med egne smage, og som brugte hjemmelavet bageredskaber.

– Jeg tror bare, at det er sådan, jeg er. ’Den store bagedyst’ er jo også bare noget, vi leger. Hvis der nu var nogen, som døde eller fik klippet en finger af ved fejl, så ville jeg nok havde haft et andet udtryk, men det er bare en leg. Så synes jeg også, at verden er rådden nok til, at vi må puste noget humor og luft ind, forklarer Jakob til HER&NU.

Artiklen fortsætter under videoen med bage-dronningen Ditte Julie.

SE OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor fejlede Katharina stort

Jakobs opfindergen kommer blandt andet til udtryk ved sin egen hjemmelavet opsmører skabelon, som han anvender til sit dæk i mesterværk-dysten og til sin croquembouche har han lavet en tud med en form for klipper på, så dejen giver slip.

Hans kreative ideer imponerer også dommerne. Et slidt dæk med en michelin-mand og et bål er bare to af hans bageværker skabt under mesterværk-dystene.

SE OGSÅ: Tøjet hænger løst på Micki Cheng: Det er ikke målet

Men hvad seerne ikke har set, så er det Jakobs auditionkage, der i den grad afspejler hans kreative ideer. Det er en kage i sandt Jakob-stil.

– Til audition havde jeg en fiskekage med. Altså en kage i form af en fisk. Da jeg vidste, at de andre ville lave sådan nogen vilde kager, og det er jo ikke mig. Så hvis jeg kommer med på min fiskekage, så er det jo det, de vil have. Og måske mig som person, da programmet er meget personrelateret, fortæller Jakob.

Selve fiskekagen var en modificeret banankage, som var overtrukket med fondant.

Jakobs fiskekage (Foto: Privat)

SE OGSÅ: AFSLØRING! ‘Den Store Bagedyst’-deltager: Sådan sprang jeg ud

Jakob opfinder selv sine forme til bagning.

– I forhold til opfindelser, opfinder jeg nye forme og sådan nogen ting. Hvis jeg kan få fat i en eller anden sjov form, så bygger jeg den om eller laver en form selv, fortæller Jakob.