Ibi Støving i sin første filmrolle: Okay med rynker og mave

Ifølge ‘Date mig nøgen’-værten er der mere plads til et naturligt kropsideal i filmbranchen end i TV-branchen.

Af Helle Bill Madsen - 5. september 2020 kl. 20:52

Stille, stille, stille, nu står solen op.

Der er ikke mange danskere over 40 år, som ikke med det samme tænker “Åh, Buster” og tænker tilbage på Bille Augusts vidunderlige film ‘Busters verden’ fra 1983 om den skønne knægt Buster Oregon Mortensen, som levede for at trylle, var sin svage søster Ingeborgs beskytter og blev forelsket i Joanna.

LÆS OGSÅ: Chokeret Cammilla ser sig selv i programmet: Jeg underkastede mig fuldstændig

På en lun sensommerdag på en villavej i Odense er Bjarne Reuters bog ved at blive filmatiseret påny, titlen bliver ‘Buster’, det er Joey Moe, der har lavet titelsangen, og temaet bliver ridset op i et 2021-perspektiv.

– Jeg er så bange for, at man skal sammenligne den nye Buster med den gamle Buster. Alle på min alder og i vores generation elskede og elsker den. Men vi skal også bare huske på, at det snart er 40 år siden, den blev lavet, og der er ikke nogen, som tager den fra os. Den nye Buster er jo til 2021-børnene, fortæller Ibi Støving, 45, da HER&NU kigger indenfor på filmsettet i Odense.

LÆS OGSÅ: Oscar fra ‘Årgang 0’ og kæresten tager næste skridt i forholdet

Viola Martinsen er Joanna, Natalí Sand er Joannas mor, Magnus Millang og Ibi Støving er Busters forældre, Joey Moe er flyttemand, Manfred Cortzen er Buster Oregon Mortensen og Kerstin Gjesinger er Busters søster Ingeborg (Foto: Lars E. Andreasen)bi

– Det er på tide, at den bliver lavet igen, historien er jo fantastisk, hvor det er ok at være anderledes, og at kærlighed er størst. Og så er det genialt i vores skærm-verden, at fantasi og magi får lov at leve.

LÆS OGSÅ: Ærlige Janni: Det er anderledes at blive mormor end farmor

Ibi Støving spiller Busters mor, og det er en drømmerolle for hende, som selv er mor til Anakin på 11 år.

– Busters mor er på mange måder lig mig selv, en god empatisk og sympatisk mor. Hun forsøger at holde sammen på tingene, men er ok med lidt skævheder. Deres familieværdier er ekstremt høje.  Og ligesom jeg selv gør, så går hun meget ind for genbrug. Men hvor Ibi forsøger at få tingene til at matche, går Busters mor i lilla trøje og orange ustrøget nederdel og er lidt mere hippieagtig, siger Ibi grinende.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel er blevet single

Vil have rynker

Ibi Støving har primært været tv-vært, men havde faktisk en rolle i filmen ‘Portland’ i 1996 og kan lige nu ses i TV2-serien ‘Alfa’.

– Det er en kæmpe ting for mig at få en rolle i en spillefilm. Det vil jeg helt klart gerne lave noget mere af. Jeg er slet ikke færdig med tv-branchen, men jo ældre jeg bliver, kan jeg mærke, at jeg gerne vil gå rundt uden hele tiden at skulle trække maven ind. Jeg vil have lov at få de rynker, jeg nu har og vil have lov til at veje 10 kg mere, end jeg gjorde for 10 år siden. Det kan jeg måske bedre få lov til i filmbranchen. Tv-branchen er lidt mere overfladisk, det er nogle gange en skønhedskonkurrence, og det er jeg ikke til mere.

LÆS OGSÅ: CHOK: Linse på skadestuen midt i optagelserne

Et sort hul indeni

Ibi er en uge inde i optagelserne i Odense, som skal ligne Brønshøj i København, og hun blev udfordret lige fra start.

– Jeg skulle begynde i en lidt hård scene, hvor jeg skulle græde, så det var lige på og hårdt. Jeg har faktisk haft lidt ”method acting”, da jeg gik på Stella Adler Academy of Acting i Los Angeles i 90’erne, men det er ikke derfor, at jeg kan græde på kommando, siger Ibi og fortsætter.

– Jeg tror, at det er fordi, jeg har været igennem så mange ting i mit liv (Ibis mor døde af kræft i 2010, Ibi oplevede i 2015 dobbeltsidet nyresvigt, og hun blev skilt i 2019, red.). Jeg har et stort sort hul indeni, hvor jeg bare kan trække ting opad. Det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg skulle opleve alle de ting, men så har jeg fået en pallette af følelser, jeg kan trække på, så hvorfor ikke? Man skal bare lige huske at lukke for hullet igen, så man ikke bliver deprimeret.

LÆS OGSÅ: Landmand Brian indrømmer: Denne pige gav det bedste førstehåndsindtryk

LÆS OGSÅ: Rejser fra familien: Nu springer TV 2-stjerne ud i reality