Ibi Makienok skrev afskedsbrev til sønnen

Ibi Makienoks liv tog en ubehagelig drejning, efter hun sidste år blev erklæret alvorlig syg.

Af Jan Körner - 28. januar 2017 kl. 10:55

Den 29. januar sidste år vil for altid stå som Ibi Makienoks værste dag. Der blev hun indlagt på hospitalet, hvor lægerne konstaterede, at hun havde dobbeltsidet nyresvigt.
– De næste mange måneder er en stor tåge for mig. Jeg kan næsten ikke skrive om det uden at tude. Forestil dig dit liv kører på skinner. Du har en karriere, du holder af, og som du har kæmpet for i mange år. Du spiser sundt og træner hårdt, du er lige blevet gift og har købt en dejlig lejlighed. Du har et velfungerende barn, og der er masser af kærlighed i hjemmet. Og så bum. Så får du sådan en på kassen af livet, at du bliver hevet ud af glansbilledet, får flået din krop i stykker af biopsier, undersøgelser, piller, tanker, traume, skriver Ibi i et personligt indlæg på organdonation-ja-tak.dk.
Her afslørede hun i sidste uge, at hendes liv har taget en alvorlig drejning. Hvor galt det stod til, gik op for Ibi, da en sygeplejerske henvendte sig til hende.
– Én læge sagde til mig, at jeg skulle forberede mig på at skulle have fjernet mine æggestokke, da de måske ville give mig kemo i nyrerne. En sygeplejerske hintede, at det nok var en god idé at skrive et brev til min søn. Altså underforstået et testamente, skriver hun.
LÆS OGSÅ: Ibi Makienok afslører: Jeg er stadig på piller
Erklæret kronisk syg
Tv-værten har indstillet sig på, at chancerne for at blive erklæret helt rask er uendeligt små.
– I dag to år efter præcist, er jeg erklæret kronisk syg. Jeg lever hver dag med håbet om, at jeg får en okay dag. Nogle er bedre end andre – så kan jeg smile og cykle lidt, gå ture og endda hygge med vin og selskab. Andre dage har jeg ikke sovet om natten, og har ingen energi. Det eneste jeg formår, er at glo op i loftet.
Hun slår til lyd for, at alle burde være organdonorer. Selv ved hun ikke, om hun ender med at blive modtager af andres organer.
– Jeg skal ikke have en ny nyre. Endnu. Jeg skal passe på de to, som jeg har. Jeg aner ikke, hvordan man passer på sine indre organer. Det troede jeg jeg gjorde ved at dyrke hård motion, spise en masse grønt og protein, leve livet og være glad, melder den altid sunde Ibi.

Her ses Ibi, da det var værst med sygdommen (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: Ibi Makienok efter hård sygdom: Det går bedre
Som billedet til højre viser, er Ibi blevet rundere og mere usund at se på. Det skyldes, at hun som følge af nyresvigtet måtte lægge sin kost om.
– Når ens nyrer er sat ud, så må man ikke spise sund mad. Kalium er en kæmpeskurk for nyrerne. Og hvor finder man kalium? I frugt og grønt. Så fra at leve et liv med masser af grøntsager og frugt og protein, hed det nu ris, brød, ris, brød. I syv måneder. Det bliver man ikke slank af.
Det værste er, at Ibi kunne have undgået, at sygdommen blev kronisk.
– Lægerne ved nu, at jeg fik en vaskolit (betændelse, red.) i nyrerne, og fordi det ikke blev opdaget i tide, og jeg lå så længe derhjemme, blev det kronisk.
– Shit happens. En fucking betændelse. Ja, undskyld sproget, skriver hun modigt.
LÆS OGSÅ: Ibi Makienok afslører: Derfor skiftede jeg navn
Svigermor døde midt i sorgen
Som om nyresvigtet ikke var nok, ramte endnu et chok Makienok-familien, da Simons mor, Kate, døde i februar 2015. Hun blev syg nogenlunde samtidig med Ibi, og først troede de to kvinder, at de havde spist noget dårlig mad. Men Simons mors sygdom stak dybere end det:
– Min svigermor havde for højt blodtryk og faldt om i sin butik og døde i februar, fortæller Ibi.
LÆS OGSÅ: Caroline Fleming om farens sygdom: Kærlighed betyder alt
LÆS OGSÅ: Geggo afslører: Moppers sygdom forbliver hemmelig
Artiklen er oprindeligt bragt i Her&NU.
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.