HUSKER DU? De tidligere vindere af ‘Den store bagedyst’

Kan du huske alle de otte vindere, der har været i ‘Den store bagedyst’ gennem tiden? Find dem alle her og læs, hvordan deres liv ser ud i dag.

Af Lykke Buhl - 3. oktober 2020 kl. 08:55

I aften lørdag den 3. oktober er der premiere på den nye, niende sæson af ‘Den store bagedyst’.

Den populære DR1-kagekonkurrence har haft en del seerfavoritter gennem tiden, men der har altså kun været en vinder hver sæson.

Kan du huske dem alle? Få overblikket herunder!

LÆS OGSÅ: Jenna afslører sandheden bag ‘Vild med dans’-exit


8. sæson (2019) – Frederikke Legaard

Frederikke Legaard efter finalen i ‘Den store bagedyst’ 2019. (Foto: DR)

Den forsvarende ‘Bagedyst’-mester er Frederikke Leegaard, der vandt ‘Den store bagedyst’ i 2019 med sin kunstneriske tilgang til bagværk. Frederikke har da også studeret kunst i både Amsterdam og New York.

I dag bor hun igen i København, hvor hun tidligere på året havde sin første udstilling som kunster. Senest har hun udviklet flødeboller i samarbejde med Meyers Bageri.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager afslører: Jeg led af spiseforstyrrelse

7. sæson (2018) – Emil Obel

I tredje program lavede Emil en “Emil fra Lønneberg”-kage, da der var Sverige-tema (Foto: DR)

Med sine dengang kun 17 år blev Emil Obel i 2018 den yngste deltager, der nogensinde har været med og for den sags skyld vundet ‘Den store bagedyst’. Emil var dog hurtigt klar over, at bagning for ham fortsat mest skulle være på hobbyplan.

Kagerne er dog bestemt ikke lagt på hylden, for Emil er en aktiv kage-blogger på Instagram, og så har han også udgivet en bagebog om festlige kageborde, der også påvirkes af hans interesse for scenografi. Emil påtænker nemlig, at det er indenfor scenografien, og ikke kagerne, hans fremtid ligger.

LÆS OGSÅ: Er Annemette Voss og ‘Bagedyst’-Emil i familie?

6. sæson (2017) – Andrea Søllested

Andrea vandt ‘Den store bagedyst’ 2017 (Foto: Anthon Unger)

I 2017 var der for første gang en udskiftning af ‘Bagedyst’-dommerne, da Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen gik ind og erstattede Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen. Og de nye dommere var ikke i tvivl om deres favorit, det blev nemlig Andrea Søllested fra Næstved.

Dengang arbejdede Andrea som teaterskrædder og kostumedesigner, men de mange bagejobs, der fulgte med sejren, fik Andrea til at dedikere sig fuldkommen til kagerne, så hun tog en uddannelse som chocolatier. I dag kombinerer hun de to passioner, så hun i dag som selvstændig både designer kostumer og laver illustrationer og kager.

LÆS OGSÅ: Bag om ‘Bagedysten’: Sådan er det at være deltager

5. sæson (2016) – Sune Demant

Sune Demant i ‘Den store bagedyst’ 2016 (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR)

Den dengang 33-årige Sune Demant gjorde sig bemærket i ‘Den store bagedyst’ i 2016 med sin sarkastiske attitude og skægge kommentarer. Kagerne var heller ikke værst, for Sune gik hen og vandt programmet, der for første gang blev optaget ved Clausholm Slot.

I dag er Sune stadig tandlæge, og så forsker han indenfor området.

LÆS OGSÅ: Underrettet til kommunen af Ditlev: Jeg føler mig stukket i ryggen

4. sæson (2015) – Liv Martine

Liv Martine Hansen udvikler blandt andet opskrifter for diverse madmagasiner og afholder bage-events i butikker rundt i landet. (Foto: Signe Christiansen/Skovdal Nordic)

Da Liv Martine Hansen vandt ‘Den store bagedyst’ i 2015, ville lykken ingen ende tage. Nordjyden med den søde tand så sit snit til at leve af kager og søde sager, og sagde sit job som pædagog op.

Siden har Liv Martine levet af at udvikle opskrifter, blogge og holde events og workshops. I dag venter hun sit første barn med ægtemanden Mads.

LÆS OGSÅ: Liv Martine er gravid: Jeg er langt henne

3. sæson (2014) – Tobias Hamann

Tobias Hamann-Pedersen vinder ‘Den store bagedyst’ 2014 (Foto: DR)

I 2014 kårede vært Tim Vladimir for første gang en vinder, og det blev den i dag 32-årige Tobias Hamann-Pedersen fra Aarhus, der fik imponeret både dommere og seere med sine skøre smage og idéer.

Siden har han været i front på flere kageeventyrs-programmer på DR: ‘Tobias på Kageeventyr’, ‘Bag verden – med Tobias’ og ‘Smagen af et juleeventyr’. Derudover er han hypnotisør, holder foredrag og har skrevet flere bøger.

LÆS OGSÅ: Gunnvør om drama i ’Forsidefruer’: Jeg har lært at acceptere det

2. sæson (2013) – Annemette Voss

Annemette Voss vandt ‘Den store bagedyst’ 2013 (Foto: DR)

I 2013 var det Peter Ingemann som ene vært, der kårede lyngbyaneren Annemette Voss som vinder af ‘Den store bagedyst’. Siden har Annemette, som oprindeligt er uddannet arkitekt, i den grad gjort karriere ud af sin kage-tv-optræden.

Hun er nemlig blevet selvstændig med sin egen virksomhed, hvor hun blogger og udgiver kogebøger. I en kortere periode har hun også været tv-vært. Privat er hun gift med manden Micky, som hun har den 4-årige søn Luca med. Derudover har hun sønnerne Hugo-Sander på 11 år og Ferdinand på 9 år med eksmanden Thomas.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss’ nye arbejde: På job med brormand

1. sæson (2012) – Nana Frolov

Nana Frolov Christensen i ‘Den store bagedyst’ i 2012 (Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR)

Den allerførste vinder af ‘Den store bagedyst’ blev den dengang 30-årige Nana Frolov Christensen fra København. Dengang var det Neel Rønholt og Peter Ingemann, der var værterne, og der var altså ikke noget, der hedder et mesterbagerforklæde.

Efter sejren udgav Nana en række bagebøger og færdiguddannede sig som fødevareudvikler. I dag arbejder hun som ernæringskonsulent, er gift med manden Kasper og mor til børnene Peter, 11, Christian, 4 og Liva på 2 år.

LÆS OGSÅ: Jonass er ude: Teitur går solo

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne er blevet far