LIVE FRA RETTEN: Nadia Shila fortsatte bedrageriet i USA

Efter mere end et års ventetid sættes retssagen mod ‘De unge mødre’-deltagerne i dag i gang. Realityportalen følger sagen live.

Af Louise Andersen - 9. maj 2018 kl. 9:15

Retssagen mod 22-årige Nadia Shila Petersen og hendes mor, 47-årige Heidi Pedersen starter i dag klokken 09.30. Realityportalen er naturligvis til stede i retten i Næstved, og herunder kan du følge med i, hvordan sagen forløber.
LÆS OGSÅ: Det er Nadia Shila og Heidi tiltalt for
LÆS OGSÅ: Eksperter: Det sker der med Nadia Shila, hvis hun bliver dømt
14:54: Dommeren har nu hævet retten. Retssagen fortsætter på mandag fra klokken 09.00. Vi er naturligvis med live igen på mandag. Tak, fordi i fulgte med!
14:53: Vi har nu været igennem anklagerens del af bevisførelsen for i dag.
14.48: Anklageren spørger nu ind til dét, hun kaldere for DBA-bedragerierne. Betjenten fortæller, at han ikke har talt med nogen, som har modtaget de varer, de har betalt for. I mange af tilfældene fører efterforskningen tilbage til Heidis konto.
14:47: Betjenten fortæller, at meget af det, som er foretaget er foregået i et samsurium af fælles konti og fælles telefonnumre.
14:45: Nadia Shilas Forsvarer spørger, om der er fundet IP-adresser på samtlige af de tilfælde, der er rejst tiltale i. Han spørger også ind til en mailadresse og spørger ind til, hvordan han kan være sikker på, at BÅDE Heidi og Nadia Shila er involverede.
14:43: Betjenten har været i kontakt med Nadia Shila, men han har ikke afhørt hende. Nadia Shila har modtaget sigtelser vi E-boks, og dem reagerede hun på ved at sende mails til betjenten. I disse mails fortæller Nadia Shila, at det er FJ, der har bedt hende om at tage lån og købe ting, og at han har udleveret NemID til ham.
14:41: Betjenten fortæller, at der er logget ind på FJs bankkonto fra en IP-adresse, der tilhørte Nadia Shila.
14:34: FJs daværende advokat anmelder de lån, der optages i FJ’s navn. Betjenten påpeger, at de forhold, anklageren har rejst tiltale i, peger i retning af, at der er handlet på IP-adresser, som er tilknyttet Nadia Shilas adresse. Det samme gælder mailadresser og telefonnumre, som relaterer sig til Nadia Shila og Heidi. Derudover leveres varerne på Heidi og Nadia Shilas bobæl. Det er tydeligt, at tingene ikke er tænkt til FJ.
LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester – vi boller bare!
14:28: Betjenten afhører FJ på et advokatkontor på et tidspunkt. Betjenten opfatter FJ som én person, der var svær at afhøre. FJ havde svært ved at tro på, at betjenten var fra politiet. Det lykkedes at få essensen af, hvad der var sket ud af ham.
14:27: Politibetjenten fortæller, at han – forud for FJs sag – var bekendt med Nadia Shila og Heidis svindel i form af annoncerne på dba.dk. Betjenten fortæller, at FJ starter sagen på fyn. Han får hjælp af en advokat. FJ får regninger tilsendt for ting, han ikke har købt.
14:24: Det tredje vidne er nu klar til at vidne. Han er politiassistent, og han er her i forbindelse med sagen om misbrug af FJs personoplysninger. Politibetjenten beskæftiger sig med økonomisk kriminalitet, og det er ham, som har beskæftiget sig med FJs sag.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila bryder tavsheden efter bedrageri-anklager

3. vidne: Efterforsker i FJ’s sag.

14:20: Hun fremlægger brev til fogedretten, der angiver, at Nadia Shila og Heidi skal forlade lejligheden som følge af manglende betaling af husleje. Der er ligeledes sendt påkravsskrivelse til Nadia Shila og Heidi om de manglende penge til husleje. Derudover er BoligKorsør skrevet til Nadia Shila og Heidi om, at lejemålet bliver opsagt som følge af manglende betaling af husleje, hvis ikke de indbetaler dét, de skylder i husleje.
14:17: Anklageren fremlægger nu beviser. Hun starter med at fremlægge bevis på, at Nadia Shila og Heidi ikke betalte deres husleje i den lejlighed, de lejede ud, og som de derfor, i følge BB, var blevet smidt ud af på grund af manglende husleje.
14:13: Heidis advokat er for første gang på banen. Hun spørger, hvordan BB’s kontakt er med Heidi, og BB fortæller, at det er over nettet, da han ser annoncen for første gang. BB fortæller, at han ringer til dem, og BB er ikke sikker, men han mener, at det er Heidi, som tager telefonen. Heidis advokat spørger ind til BB’s møde med Nadia Shila og Heidi i lejligheden, og hvem han møder dér: BB svarer Nadia Shila, Heidi og Nadia Shilas søn.
14:07: Forsvaren spørger, hvor mange gange BB har mødt Nadia Shila. BB svarer, at det har han en enkelt gang, men de har talt sammen i telefonen. BB har aldrig talt med Heidi.
14:05: BB fortæller, at han i første omgang havde fået ét værelse, men Nadia Shila og Heidi ændrede på et tidspunkt på, hvilket værelse, BB skulle leje.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila sagsøger hospital efter datters hjerneblødning
14:04: Nadia Shilas advokat spørger ind til lejligheden. Han spørger, om BB’s dispositionsret til hele lejligheden er skrevet ned nogle steder, for på lejekontrakten står der, at det drejer sig om et enkelt værelse. BB fortæller, at han skulle leje et værelse, men at de havde aftalt, at han havde dispositionsret over hele lejligheden.
14:03: Nu påbegynder forsvaret spørgsmål til BB.
14:01: På et tidspunkt accepterer Nadia Shila og Heidi at betale 7.500 kroner tilbage, men de kræver, at BB skal sende nogle papirer ang. en voldssag med Nadia Shilas ekskæreste. Det vil BB ikke.
13:58: BB fortæller, at han når at få et brev fra kommunen om en anden, Nadia Shila og Heidi har udlejet lejligheden til på samme tid, som BB har lejet lejligheden. Det er altså meningen, at BB skal bo i lejligheden med M – men det har han intet hørt om.
13:55: Da BB er i lejligheden for at underskrive kontrakt møder han sønnen, som hele tiden vil være i nærheden af ham og som græder, fortæller han. Her var lejligheden beboelig. Det ændrer sig dog forud for, at BB flytter ind. De har efterladt et kaos. Han fortæller, at der var opkast ud over seng og sofa. BB får efter en 3-4 dage at vide, at boligforeningen kommer og tømmer lejligheden. Nadia Shila og Heidi var blevet smidt ud, fordi de ikke havde betalt deres husleje.
13:53: Anklageren fremlægger nu bevis for, at BB har overført pengene til Nadia Shila og Heidi. Det drejer sig om 3.500 og 4.000 kroner. Derudover overfører BB husleje på 2.500.
13:50: Det er ved de indbetaling af de sidste 4.000 kroner, at BB beder om at få en lejekontrakt. BB tager op og mødes med både Nadia Shila og Heidi, og det er dér, han underskriver lejekontrakten. BB har den originale lejekontrakt, og han fortæller, at det Nadia Shila, som har skrevet under på lejekontrakten, men det er Heidi, som har annoncen på lejligheden på DBA.dk.
13.48: Vidnet BB er nu i retten. Han fortæller, at Nadia Shila og Heidi udlejede lejligheden for tre måneder, mens de var i USA. Han var først i kontakt med Heidi og senere Nadia Shila. De aftalte, at BB betalte Nadia Shila og Heidi 3.500 to måneder før indflytning, og så 4.000 og derefter 2.500 i husleje. De indgår en lejekontrakt, og BB fortæller, at det var en kamp.
13:45: Vi er nu ved forhold 45, og endnu et vidne skal i retten. Dette forhold drejer sig om udlejning af en lejlighed, Nadia Shila og Heidi ikke var berettede til at udleje.
13:40: Forsvaret spørger, om der har været aftaler mellem Nadia Shila og FJ: Han spørger ind til forretningsforhold. Sygeplejersken har intet hørt. Sygeplejersken bekræfter, at det er hendes opfattelse, at Nadia Shila malkede FJ for penge.
LÆS OGSÅ: Ung mor efter politianmeldelse: Jeg har det ad helvedes til
13:39: Forsvaret spørger, om sygeplejersken har tilbudt at hjælpe ham. Sygeplejersken fortæller, at hun har hjulpet ham med at lukke hans NemID. Hun fortæller, at FJ har haft svært ved at modtage hjælp, fordi han ikke troede, at Nadia udnyttede ham. Når nogen påpegede det, så blev han vred. FJs vilje til at lukke ned for sit NemID ændrede sig ofte.
13:37: Forsvaret spørger ind til sygeplejerskens opfattelse af relationen mellem Nadia Shila og FJ. Sygeplejersken tror, at FJ opfattede relationen som romantisk i starten, men at det hurtigt udviklede sig til udnyttelse.
13:35: Forsvaret spørger, om FJ har været indlagt, men sygeplejersken er bange for, at det går ud over hendes tavshedspligt, hvis hun besvarer spørgsmålet. Sygeplejersken fortæller, at besøgene primært har været i FJ’s hjem.
13:35: Forsvaret stiller nu spørgsmål til sygeplejersken.
13:34: Det er klart sygeplejerskens overbevisning, at FJ blev udsnyttet af Nadia Shila: “Det var helt vildt”, siger hun. Det var med til at påvirke FJ’s psykiske tilstand.
13:33: Det er ikke sygeplejerskens opfattelse, at Nadia Shila har givet FJ noget somhelst tilbage.
13:31: Sygeplejersken fortæller, at FJ føler sig afpresset til at udlevere sit NemID af Nadia Shila. Hun hjælper FJ med at få lukket for NemID. Det sker i efteråret 2015. På det tidspunkt vil FJ gerne have alting lukket ned, men han turde ikke. Han var bange for, hvad der ville ske. Sygeplejersken er af den opfattelse, at FJ på det tidspunkt stadig håbede på, at Nadia Shila ville betale pengene tilbage.
13:30: FJ lider af paranoid skizofreni. Sygeplejersken fortæller, at han ikke bevæger sig uden for en dør. I tilfældet med Nadia Shila var han bange for de konsekvenser, det ville have, hvis han modsagde sig Nadia Shilas krav. Han frygtede eksempelvis, at der ville komme et tæskehold.
13:28: Det er ikke sygeplejerskens opfattelse, at FJ troede, at forholdet til Nadia Shila var romantisk. Hun opfatter, at FJ bare ville hjælpe en pige i nød.
13:25: Det er sygeplejerskens opfattelse, af FJ møder Nadia Shila over Facebook. Hun mangler penge, men lover at betale pengene tilbage. Hun optager et lån i FJ’s navn. Han starter med at give hende penge, men hun vil have flere. På et tidspunkt beder hun om FJ’s personoplysninger og NemID, det vil han ikke, men så vil hun ikke betale de i forvejen lånte penge tilbage. Det ender med, at han udleverer oplysningerne, fordi han føler sig fanget.
13.24: Hun mener, at hun i oktober måned høre om, at FJ har lært en pige at kende på nettet. FJ har en idé om, at forholdet kan udvikle sig. Hun har sagt, at hun mangler penge, og han vil gerne hjælpe hende økonomisk. Sygeplejersken har ikke hørt om pige tidligere.
13:23: Det indkaldte vidne er specialsygeplejerske i psykiatrien. Hun besøger FJ i hjemmet. Hun er sygeplejerske for ham, og behandler ham inden for psykiatrien. Hun har været sygeplejerske for FJ de seneste 6-7 år.
13:22: FJ’s bistandsadvokat er nu også på plads i retten.
13:21: Første vidne er nu på plads. Det er sygeplejersken, som vidner for FJ. Dommeren understreger, at hun udtaler sig som en person, som er kommet i hjemmet hos FJ og IKKE som sygeplejerske.
13:20: Samlet set løb Nadia Shilas svindel – eller forsøg på svindel – med FJ’s personlige oplysninger op i 178.679 kroner, som hun forsøgte at tilegne sig uden at betale FJ noget tilbage.
13:13: Forholdene rummer blandt andet køb af Iphones, oprettelse af abonnementer, køb af tøj, køb af babyudstyr, men også oprettelse af lån. I samtlige tilfælde ved uberettiget anvendelse af NemID og andre personoplysninger tilhørende FJ. Vi taler om mere end 20 tilfælde af databedrageri og dokumentfalsk.
12:59: Forud for vidnet, der skal vidne for FJ, som er blevet snydt Nadia Shila – blandt andet ved brug af personlige oplysninger og NemID – læser anklageren lige nu samtlige forhold op, som Nadia Shila er anklaget for i denne forbindelse. Nadia Shila har IKKE erklæret sig skyldig i disse forhold.
12:56: Vi er tilbage fra frokost og afventer pt. på, at domsmandsretten indfinder sig, så retssagen kan  begynde igen.
11:37: Frokostpause. Vi er klar igen fra klokken 13.00, hvor anklagemyndigheden indkalder vidner i sagen.
11:34: Det sidste erkendte forhold gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Endnu en falsk dba.dk-annonce på et Canon-kamera, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er blevet snydt for 1.580 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:32: Endnu et forhold gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Endnu en falsk dba.dk-annonce på et Canon-kamera, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er her blevet snydt for 1.000 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:30: Forhold 62 gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Endnu en falsk dba.dk-annonce på et Canon-kamera, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er her blevet snydt for 2.500 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:27: Forhold 61 gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Endnu en falsk dba.dk-annonce på et Canon-kamera, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er her blevet snydt for 2.600 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:24: Forhold 60 gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Endnu en falsk dba.dk-annonce på et Canon-kamera, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er blevet snyt for 1.380 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:22: Forhold 59 gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Det drejer sig atter om en falsk dba.dk-annonce på et Nikon-kamera, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er blevet snydt for 1.460 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:16: Forhold 58 gennemgåes. Det er kun Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Det drejer sig her om endnu en falsk annonce på dba.dk, og endnu et Nikon-kamera, som aldrig er nået frem til køber. Offeret er blevet snydt for 2.080 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:13: Forhold 57 gennemgåes. Det er kun Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Denne gang drejer det sig om endnu en falsk annonce på DBA.dk og endnu et Nikon-kamera, som aldrig blev sendt. Offeret er her blevet snydt for 800 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:11: Forhold 55 gennemgåes. Det er atter Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. En falsk annonce på et Canon-kamera på DBA.dk, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er blevet snydt for 1.050 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11.08: Forhold 54 gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Endnu et Nikon-kamera som Nadia Shila har oprettet en falsk annonce på fra USA. Offeret er blevet snydt for 1.000 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:06: Forhold 53 gennemgåes. Det er Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Denne gang drejer det sig om en falsk Canon-kamera-annonce, som Nadia Shila har oprettet fra USA. Offeret er blevet snydt for 2.250 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
11:03: Forhold 52 gennemgåes. Det er atter Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Det er atter et Nikon-kamera, som Nadia Shila har oprettet en falsk DBA-annonce på fra USA. Offeret er blevet snydt for 1.000 kroner, som han har overført på MobilePay. Nadia Shila erkender forholdet.
11:00: Forhold 51 gennemgåes. Nadia Shila er tiltalt for bedrageri. Nadia Shila har fra USA oprettet en falsk DBA-annonce på et Nikon-kamera. Offeret er blevet snydt for 1.050 kroner, som han har overført på MobilePay. Han modtog aldrig kameraet. Nadia Shila erkender forholdet.
10:54: Endnu et forhold gennemgåes. Endnu en DBA-annonce og endnu et kamera, som aldrig er kommet frem. Denne gang drejer det sig om, at offeret er blevet snydt for 1.190 kroner. Nadia Shila erkender forholdet.
10:48: Forhold 49 gennemgåes. Det er både Heidi og Nadia Shila, som er tiltalt for bedrageri. Det drejer sig om endnu en annonce på DBA.dk, og denne gang et Nikon-kamera. Offeret er her snydt for 1.249 kroner. Nadia Shila erkender forholdet, fortæller hendes advokat.
10:46: Vi er tilbage, og endnu et forhold gennemgåes. Det drejer sig i dette forhold om et kamera, et Canon-kamera, som aldrig er kommet frem til køber. Offeret er snydt for 1.100 kroner, som han har overført på MobilePay. Nadia Shila erkender forholdet, fortæller hendes advokat.
10:40: Pause i fem minutter
10:33: Forhold 46 gennemgåes. Det er både Nadia Shila og Heidi, som er tiltalt for bedrageri. Denne gang er det atter en Iphone 6 på DBA.dk. Offeret er snydt for 2.800 kroner, som han har overført på MobilePay. Nadia Shila erkender forholdet.
10:28: Nadia Shilas forsvarer fortæller, at han kun kan erkende på Nadia Shilas vegne. Heidis advokat er tavs, men hun har – som hun oplyste retten om i starten – ikke været i kontakt med sin klient.
10:26: Forhold 44 gennemgåes. Endnu engang er det både Nadia Shila og Heidi, som er tiltalt for bedrageri. Denne gang er det en annonce på Gul og Gratis. Det drejer sig om en Iphone, som er købt for 2.280 kroner, men Iphonen er aldrig kommet frem. Forholdet erkendes af forsvareren.
10.20: Forhold 43, som Nadia Shila har erkendt sig skyldig i, gennemgåes. Her er det både Heidi og Nadia Shila, som er tiltalt. Denne gang drejer det sig om et Nikon-kamera, som aldrig er kommet frem til køber. Her er offeret snydt for 1.300 kroner på MobilePay. Forsvareren fortæller, at forholdet erkendes.
10:18: Dét, anklageren pt. er i fuld gang med, er at fremlægge beviser for de 21 punkter, Nadia Shila pt. har erkendt sig skyldig i. Bankudskrifter, korrespondencer samt MobilePay-transaktioner gennemgåes.
10:16: Endnu et forhold. En Iphone 6+ på DBA.dk, som aldrig kom frem til køber. Nadia Shila snød offeret for 3.000 kroner. Forsvareren fortæller, at Nadia Shila erkender.
10:12: Endnu et anklagepunkt gennemgåes af anklagemyndigheden. Det drejer sig om endnu en iPhone, som aldrig er nået frem til køber. En køber har gentagende gange overført penge på MobilePay – modtageren var Nadia Shila. Køberen har aldrig modtaget Iphonen.
10:09: Anklagemyndigheden gennemgår nu de anklagepunkter, som Nadia Shila har erkendt sig skyldig i. Forholdet, der pt. gennemgåes, er salg af en Iphone, som aldrig er kommet frem. Nadia Shila erkender, men hendes advokat fortæller, at Nadia Shila påpeger, at forholdet ikke er begået med Heidi Pedersen, men derimod hendes ekskæreste JP, som ikke er impliceret i sagen.
10:08: Retten er vendt tilbage. Domsmandsretten er enige om, at de tillader bevisførelse af sygeplejersken. Efterfølgende vil domsmandsretten tage stilling til bevisførelsen.
10:04: Retten er endnu ikke vendt tilbage. I mellemtiden kan I klikke HER og læse eksperternes bud på, hvad der sker med Nadia Shila, hvis hun bliver dømt.
10:01: Retten har trukket sig tilbage for at diskutere, hvorvidt sygeplejersken skal høres og dermed vidne for FJ.
09:59: Forsvarer fastholder, at han ikke mener, at en andenhåndskilde – her sygeplejersken – skal tillades hørt, da han ikke kan stille de spørgsmål, han ville have stillet FJ, til sygeplejersken.
09:57: Anklageren understreger, at hun mener, at sygeplejersken er relevant at indkalde, da hun har været tæt på, da Nadia Shila misbrugte FJ’s oplysninger og derudover været tæt på FJ.
09:57: FJ, personen, hvis NemID Nadia Shila skulle have misbrug, skulle have været indbragt som vidne. Han er af personlige årsager ude af stand til at møde op i retten – og der er der en lægeerklæring på. I stedet indklager anklageren en sygeplejerske, som har været tæt på FJ. Nadia Shilas advokat understreger, at han mener, at FJ selv bør møde op i retten.
09:56: Nadia Shilas forsvarsadvokat påpeger, at hans klient kun har givet tilladelse til, at sagen kan køre efter retsplejelovens § 855, stk. 3, nr. 4. Det kan maksimalt give seks måneders ubetinget fængsel. Anklageren mener dog, at sagen skal køre efter retsplejelovens § 855, stk. 3, nr. 3, da sagen er lovligt forkyndt. Det kan give ét års ubetinget fængsel.
09:49: Anklageren gennemgår, hvad de to er titalt for: 73 forhold, hovedsageligt bedrageri, som er foregået på den blå avis. Derudover er Nadia Shila tiltalt for at have benyttet en anden person NemID til køb af varer. Til slut: Udlejning af en lejlighed, de ikke have ret til at udleje. Du kan læse meget mere HER.
09:38: Lige pt. diskuterer dommer, anklager og forsvarer, hvordan sagen skal forløbe de kommende dage – der er lige nu afsat fire dage til sagen.
09:33: Dommeren fortæller, at hun er blevet varslet om, at Nadia Shila og Heidi ikke ville være tilstede i retten. Hun spørger, om de tiltalte har tænkt sig at møde op i retten. Nadia Shilas advokat fortæller, at Nadia Shila IKKE møder op. Heidis advokat fortæller, at hun ikke har været i kontakt med sin klient, hvorfor hun ikke ved, om Heidi møder op.
09:30: Dommeren er ankommet, og retssagen kan begynde.
09:25: Anklager er Mariam Khalil. Nadia Shilas advokat er Hans Mogensen, mens Heidis advokat er Susan Jørgensen. Der er pt. kun tre tilhørere ud over Realityportalens to journalister.
09:20: Vi er på plads i retten i Næstved. Både anklager og de to forsvarer har indfundet sig. Retssagen starter klokken 09:30.
Herunder kan ud komme med Nadia Shila og kæresten ud at tjene penge