HOT STUFF: TV Festival blåstempler reality-tv

Reality-tv har for første gang fået deres egen kategori til den anerkendte prisuddeling, som løber af stablen fredag aften i forbindelse med Copenhagen TV Festival.

Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 13. august 2014 kl. 20:40

Realitygenren kan noget. Det har arrangørerne af TV Festival fået øjnene op for til dette års TV Pris. Det betyder, at reality både optræder i form af en kategori til selve awardshowet, men også som en del af festivalens program, hvor man har inviteret Lucy Burnley, som har speciale i salg af realityformater for amerikanske Small World, til at holde en session om realitygenren og dens udvikling.
– Vi har valgt at give realitygenren en særskilt kategori til årets TV Pris, da reality som genre er kommet for at blive og derfor selvfølgelig skal hyldes på lige fod med de øvrige programkategorier, siger chef for TV Festival, Felicia Jackson, til Realityportalen.dk og uddyber:
-Genren og deltagerne kan skabe følelser, nærhed, identifikation og sætte relevante samfundsmæssige og personlige temaer på dagsordenen. Mange producenter arbejder hver dag med at udvikle genren, så selvfølgelig skal det anerkendes.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-Laura har fundet kærligheden
Linse kan vinde for anden gang

Foto: Martin Hvistendal Pedersen

Linse ser frem til at deltage i den stor prisfest på fredag den 15. august. (Foto: Martin Hvistendal Pedersen)


En af de nominerede fra realityverdenen er den barmfagre Linse Kessler, der faktisk optræder i hele fire kategorier. Sidste år vandt ‘Familien fra Bryggen’ prisen for ‘Bedste karakterdrevne serie’.
– Det er en kæmpe stor ære at være nomineret i hele 4 kategorier i år, og det kunne være mega fedt at vinde i dem alle, men jeg tør ikke satse på noget. Sidste års pris var et kæmpe skulderklap til alle, som er inde over ‘Familien fra Bryggen’, og det kunne være virkelig sejt at vinde den for andet år i træk, siger Linse til Realityportalen.dk.
‘Familien fra Bryggen’ er til dette års TV Pris nomineret i kategorierne;
Bedste karakterdrevne serie‘, ‘Bedste TV på flere medier‘, ‘Seerprisen‘ og Linse selv er nomineret til ‘Årets big character‘.
Linse fortæller da også, at seerne skal glæde sig til den nye sæson af ‘Familien fra Bryggen’.
– Jeg har netop set introen til den nye omgang af ‘Familien til Bryggen’, og den er bare SÅ fed. Alle ser super flotte ud, og jeg har næsten ingen rynker, så det kunne ikke være bedre, griner Linse.
LÆS OGSÅ: Fodboldpiger udfordrer kække realitydrenge
Flere realityprogrammer er nomineret
Skal du til Mexico?  (Foto: TV3)

Blandt andet ‘Paradise Hotel’  er nomineret i kategorien ‘bedste karakterdrevne realityserie’. (Foto: TV3)


Konkurrencedrevne realityprogrammer har fået sin helt egen kategori, mens flere realityprogrammer og realitydeltagere markerer sig i flere andre kategorier.
Kategorien ‘Bedste konkurrencedrevne realityserie’ dækker over programmer som ‘Et ton cash’, ‘Paradise Hotel’ og ‘Danmarks Næste Topmodel’. Derudover optræder programmer som ‘Selvoptaget’ og ‘Mig og min mor’ i kategorien ‘Bedste karakterdrevne serie’.
Lucey Burnley vil torsdag den 14. august holde sessionen ‘Reality 3.0’ om realitygenrens udvikling og etablering. For at deltage i denne sessionen kræver det adgangspas til hele TV Festivalen, som kan købes her. Og se alle de nominerede til TV Prisen her.
Deltag i afstemningen herunder:

Synes du, at reality er en vigtig tv-genre?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘Paradise’-Laura har fundet kærligheden
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.