'X Factor'-Sarah taler ud: Nu er jeg en mand

Sarah er i dag blevet til Noah og har gennemgået lidt af forvandling de seneste år.

Af Nikolaj Vraa - 2. august 2018 kl. 13:10

Der er sket rigtig meget siden 2011, hvor Noah som 15-årig vandt ‘X Factor’. Dengang som Sarah, der begejstrede seerne som en dansk udgave af popstjernen Pink.
I spejlet kunne han dog til sidst ikke genkende sig selv og faldt psykisk fra hinanden. Akkurat som sit hår, der til sidst knækkede af, fordi tv-folkene insisterede på at affarve det, inden hver udsendelse. Efter en lang indlæggelse og succesfuld behandling for angst og depression kom han ud på den anden side og fandt sammen med Sika, som han giftede sig med kort efter.
LÆS OGSÅ: Babydrømmen brast for ’X Factor’-Sarah
Med årene kom også erkendelsen af at være transseksuel og nylig blev 23-årige Noah på papiret en mand. Det er et nyt cpr-nummer beviset på. Og fysisk er han også på vej til at få den krop, han i så mange år har ønsket sig. Snart bliver parret forhåbentlig også forældre. Det har de drømt om, siden de for fire år siden sagde ja til at elske hinanden i medgang og modgang. At mange allerede tror, Noah er en mand, oplevede de for nylig i forbindelse med deres fertilitetsbehandling på Herlev Hospital.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘Kurs mod fjerne kyster’ vender tilbage med ny sæson
– Lægen sagde, vi bare skulle gå hjem og prøve noget mere. Nogle gange bliver man jo alligevel gravid uden inseminering. Jeg sagde, der nok skulle noget af et mirakel til så. Han havde ikke helt kigget på papirerne, men jeg blev da set som en mand. Og det er jo det, jeg gerne vil, siger Noah og griner. Stemmen har ændret sig markant fordi han nu får mandlige hormoner:
– Jeg har været på testosteron i to måneder. Hårvæksten er så småt begyndt. Jeg er også kommet op på 70 kilo. For første gang vejer jeg mere end Sika. Min stemme er blevet dybere og knækker engang imellem som en teenage-dreng. Der sker virkelig mange ting på samme tid. Testosteronet går ind og slår østrogenet ned, så jeg er faktisk kommet i overgangsalderen med alt fra hedeture til, at jeg pludselig begynder at tude.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘De unge mødre’-Nanna har fundet kærligheden
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe og fodboldspiller er blevet forældre

Deler viden ud på YouTube

Hele vejen har Sika været hans store støtte, og sammen har de YouTube-kanalen ‘Helt Almindelige Unormale Forældre’, hvor de åbent fortæller om deres liv og alle de op- og nedture de har.
LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsen under ‘X Factor’: Jeg havde det rigtig dårligt
– Vi startede den, fordi vi gerne ville give vores viden videre. Dengang vi begyndte hele forløbet, var der ikke var meget info at hente nogen steder om transkønnethed, fertilitetsbehandling og alle de mange regler, der findes. Så derfor synes vi, det er vigtigt at dele erfaringerne, siger Sika, der bruger meget tid på at pleje det fællesskab, der er opstået omkring video-dagbøgerne:
– De lever med i vores liv og skriver så mange rørende og søde beskeder. Og jeg svarer alle. Nogle gange tager det mig hele natten, men jeg elsker det.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘Paradise’-babe har født
HOT NEWS: Vildt twist i ‘X Factor’ på TV 2

Underlivet skal fjernes

For Noah er testosteronbehandlingen vejen til at få de operationer, han gerne vil have.
– Om et år kan jeg blive indstillet til en hysterektomi, hvor de fjerner hele underlivet. Så er der jo ventetid og alt sådan noget, men der kan man starte processen. Der er også det, man kalder top surgery, hvor brysterne bliver fjernet. Jeg var til forundersøgelse i januar, og der sagde de, at jeg kunne få den allerede nu, fortæller Sarah, der dog besluttede sig for at vente for at få den helt rigtige operation.
LÆS OGSÅ: Klar tale fra tidligere dommer: Nej til mere ‘X Factor’
– Jeg vil gerne have en særlig kikkertoperation hvor de foretager en fedtsugning og flytter brystvorterne. Den vil de gerne lave, når jeg har været på testosteron i seks måneder, fordi hormonbehandlingen automatisk reducerer noget af de kvindelige brystvæv. Så jeg skal undersøges igen næste år, og så kan der gå op til 10 måneder før selve operationen, siger Noah og smiler igen. Det gør ham ikke spor at vente:
LÆS OGSÅ: Natascha Linea: ‘De unge mødre’ er jo røvkedeligt  
– Jeg har det godt med det. Jeg er perfektionist og vil hellere have det bedste resultat end et hurtigt resultat.
Se billeder af Noah og Sika øverst i galleriet.
SE OGSÅ: 7,8 millioner visninger: Her er det mest populære ‘X Factor’-klip
LÆS OGSÅ: Gravid ‘Paradise’-babe afslører: Det skal vores datter hedde
LÆS OGSÅ: ‘Kongerne’-Kia afslører hemmeligheder i ny selvbiografi