Mandlig 'Topmodel'-deltager afslører: Jeg vil være en kvinde

‘Topmodel’-deltageren Gustav fra sidste sæson hedder nu Celine Marguerite.

Af Emilie Holm Egebro - 16. juni 2016 kl. 10:33

Da ‘Topmodel’ rullede over skærmen i efteråret, var 19-årige Gustav Pedersen blandt de håbefulde deltagere. Han fandt dog undervejs ud af, at modelkarrieren ikke var noget for ham, så da han blev valgt fra i programmet, var det hverken en grædende eller skuffet Gustav, som gik derfra.
Meget er dog sket for ‘Topmodel’-aspiranten siden. Navnet Gustav er skiftet ud med Celine Marguerite, og forvandlingen fra mand til kvinde er i fuld gang.
– Jeg har altid vidst, at jeg har været anderledes. Men først i pubertetsalderen begyndte det at gå op for mig, at jeg følte mig anderledes, fordi jeg identificerede mig med det kvindelige køn. Da jeg var 16 år, fandt jeg så begrebet transkønnethed og indså, at det er det, jeg er. Og har så brugt de sidste to år på at bearbejde det, elske det og acceptere det. Det har dog været vigtigt for mig, at jeg var 100 procent klar psykisk til at tage skridtet videre, siger Celine til Realityportalen.dk og fortsætter:
– For en måned siden skiftede jeg så navn til Celine Marguerite og lever nu, som den person jeg er. Det er dog et meget langt forløb at blive en kvinde, da det danske system er meget gammeldags i forhold til behandling af transkønnede. Min proces har dog været forholdvis gnidningsfri, og jeg startede på min hormonbehandling i marts i år. De næste par år skal jeg så gennemgå en masse behandlinger, som jeg glæder mig overdrevet meget til.
LÆS OGSÅ: Gustav ude af ‘Topmodel’: Jeg vil ikke være model
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Lina Rafn er med i ‘Topmodel’
Sådan fik jeg navnet
Det kom ikke som et chok for hverken Celines forældre eller venner, at hun ønskede at blive en kvinde, og derfor har de også været meget støttende gennem processen. De kan dog engang i mellem have problemer med at huske hendes nye navn.
– Det har ikke været svært for dem at huske, at jeg nu er en kvinde, men det sker selvfølgelig, at de siger mit gamle navn og omtaler mig som ham. Det tager jeg dog ikke så tungt, da det kan ske for selv den bedste, griner Celine, som ikke havde problemer med at finde sit kvindenavn:
– Min bedste veninde og jeg sad og drak et glas vin, hvor hun så kigger på mig og siger Celine. Lige fra det øjeblik vidste jeg, at det var det, jeg skulle hedde. Marguerite har jeg taget efter min afdøde mormor. Juridisk ændrer jeg dog først mit navn i takt med, at jeg skifter cpr-nummer, hvilket jeg har anmodet om og får om cirka seks måneder.
Celine ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvilke operationer som hun skal foretaget, udover at der skal laves småting som eksempelvis større læber. Hvornår hun er helt færdig med forvandlingen som kvinde, ved hun heller ikke endnu. Lige nu fokuserer hun blot på at nyde processen.
Se billederne af Gustavs forvandling øverst i artiklen.
LÆS OGSÅ: Dagens ‘Topmodel’: Gustav Pedersen
LÆS OGSÅ: Her er de nye ‘Topmodel’-deltagere, som alle er str. 42+
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.