Sådan er det at gå til 'X-factor'-audition

Nervøsitet, spænding og nervepirrende ventetid er det, som håbefulde sangere bliver udsat for, når de stiller op til audition.

Af Mikkeline Andersen - 20. oktober 2014 kl. 8:23

Første møde med de strenge ‘X-factor’-dommere er overstået for 17-årige Anna Kjøller fra Bornholm. Den håbefulde, unge sanger er en blandt mange, som satser på at få chancen for at fyre den af ved dette års ‘X-factor’.
Anna havde set frem til mødet med Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman, selvom hun også frygtede det.
– Det var nervepirrende at stå foran dommerne. Men det er en del af branchen, så det er noget, som man skal udsætte sig selv for, siger Anna til Realityportalen.dk.
Om Anna gik videre eller ej, må Realityportalen.dk ikke afsløre.
LÆS OGSÅ: Eva Harlou er igen vært på ‘X-factor’
Andet skridt på vejen

Foto: DR

Det er igen Remee, Lina og Thomas, der skal hjælpe deltagerne med at udnytte deres fulde potentiale. (Foto: DR)


Inden deltagerne får lov at synge for dommerne i talentshowet, har de været til en precasting. Her synger de forventningsfulde sangere for et panel af sangkyndige personer ved en af de to castings, som finder sted i København og Aarhus. Deltagerne bestemmer selv, hvilken by de vil stille op i, og det er også set, at en deltager har givet det et forsøg i begge byer.
Umiddelbart skulle man tro, at der er stor forskel på, om man skal synge for dommerne, med risiko for at blive fortalt at man er talentløs, sammenlignet med et panel. Men ikke for Anna.
– Jeg troede, at jeg ville være mere nervøs, da jeg skulle stå overfor dommerne. Men jeg havde prøvet det til precastingen, så jeg kendte lidt til det, fortæller hun.
‘X-factor’ kræver ikke kun talent, men også en god portion tålmodighed. Man møder nemlig ikke bare op klokken 10 om formiddagen og har en aftale omkring middagstid.
– Precastingen startede klokken 9.30, og jeg kom ind klokken 16. Så det var lang tid at vente, siger Anna.
Ventetiden kunne dog ikke skræmme den 17-årige bornholmer.
– ‘X-factor’ er professionelle folk, der kender til branchen, så derfor valgte jeg at stille op til audition. Jeg vil gerne have en vurdering af, om jeg kan synge eller ej, siger hun.
Kan I huske Martin, som vandt ‘X Factor’ for godt seks år siden? 
 

 
Der er også nogen, som ikke har lige så meget held hos dommerne:
 

 
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Jasmin taler ud om ny kæreste
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.