Lise Nørgaard om omstridt 'Matador'-scene: Den findes IKKE! - Her & Nu

Lise Nørgaard om omstridt 'Matador'-scene: Den findes IKKE!

‘Matador’-forfatteren afviser myte om den populære serie én gang for alle

Af Kenth G. Madsen - 9. juni 2017 kl. 11:54

Mange seere mener, at man i et afsnit af ‘Matador’ ser lærer Andersen bestræbe sig på at tilbringe bryllupsnatten med Misse Møhge. Han bliver i stedet låst ude på balkonen – en scene, der for mange står lyslevende i hukommelsen, men som altså udelukkende er opstået i fantasien oven på en rammende beskrivelse.

Scenen har nemlig aldrig været en del af ‘Matador’, men er udelukkende blevet fortalt af Misse Møhge, alias skuespilleren Karen Nellemose i seriens afsnit 21.

Det slår kvinden bag ‘Matador’, Lise Nørgaard, fast én gang for alle.

LÆS OGSÅ: 25 ting du (måske) ikke vidste om ‘Matador’

– ‘Matador’ er så godt lavet og den episode så godt fortalt, at mange er blevet overbevist om, at den har eksisteret, siger hun til HER&NU.

Da serien første gang blev genudsendt for mange år siden, var der nærmest seerstorm hos DR, fordi folk troede, scenen var blevet klippet fra.

– Folk tror, de har oplevet den, men scenen har aldrig været en del af manuskriptet, siger Lise Nørgaard, der ofte får stillet spørgsmålet om lærer Andersen på balkonen, når hun holder foredrag.

– Og det er så sjovt, når folk har hver deres version af hans påklædning. Nogle mener, han er iført natskjorte med husar-motiver og andre, at han har lange underbukser på. Men sandheden er, at scenen er ikke-eksisterende, understreger Lise Nørgaard.

LÆS OGSÅ: Ny biografi om ‘matador’-moderen

I afsnit 21 beskriver Misse Møhge bryllupsnatten med Frederik Andersen over for Maude Varnæs.

– ‘Frederik blev som et vildt dyr. Han ville op i sengen til mig – i lille mors seng og med hendes billede hængende på væggen! Bedst som jeg kæmpede med ham, lød der skud udenfor. Så sprang han op og ud på balkonen, og jeg låste døren bag ham. Da jeg ville lukke ham ind igen, sad han helt stille på balkonen, og han gjorde ikke noget længere, fortæller Misse, hvis mand få uger efter døde af lungebetændelse efter i timevis at have stået ude i kulden på balkonen.

LÆS OGSÅ: Per Pallesen tvunget til at kæderyge

LÆS OGSÅ: 15 sjove smuttere i ‘Matador’

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.