Kaare Sand forklarer: Derfor har vi valgt en kvindelig speak til 'De unge mødre'

Lagde du også mærke til den noget lysere stemme i tirsdagens premiereafsnit?

Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 24. februar 2016 kl. 19:00

I mere end ti år har seerne været vant til at høre en mandlig stemme guide dem gennem ‘De unge mødre’-universet. Men noget var anderledes, da programmet tirsdag aften rullede over skærmen med en helt ny sæson.
– Nu har ‘De unge mødre’ 21 sæsoner bag sig med Nicolai Bo Hjeds som den faste, mandlige speaker (også kaldet voice-over, red.). Han har gjort det fremragende, men både vi og Discovery syntes, det var på tide at prøve noget nyt. At valget faldt på en kvinde var helt oplagt, da ‘De unge mødre’ er et reportageprogram, som bevæger sig i et feminint univers med og om kvinder, siger tv-producent Kaare Sand til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: Nicki fra ‘De unge mødre’: Så tit ser Lucas sin mor
Ny speaker: Jeg elsker ‘De unge mødre’

Foto: Kanal 4/Janus Nielsen

29-årige Sarah har fulgt ‘De unge mødre’ fra dag ét. (Foto: Kanal 4/Janus Nielsen)


Med det nye kvindelige islæt mener programmets skaber, at udtrykket kun bliver endnu stærkere.
Vores nye speaker, Sarah Noreen, er 29 år og har et indgående kendskab til programmet, og hun har desuden mødt de fleste af vores heltinder. Desuden synes jeg, at den kvindelige stemme og tone passer superfint med programmets udtryk, som indeholder mange store følelser og øjeblikke i mødrenes liv, forklarer Kaare Sand.
Sarah selv var dog noget nervøs, da hun skulle høre sin egen stemme i programmet for første gang.
– Allerførst vil jeg sige, at jeg elsker ‘De unge mødre’. Det var derfor ret angstprovokerende for mig at høre min egen stemme i forbindelse med programmet. For jeg har, ligesom alle seere, været vant til at høre Nicolais stemme de sidste ti år, så det var da vildt underligt pludselig at høre min egen stemme, forklarer Sarah til Realityportalen.dk og fortsætter:
– Jeg synes selvfølgelig også, det var spændende. Men det er klart, når man pludselig ændrer noget så radikalt ved et program, som er så traditionsbundet, så skal man lige vænne sig til det. Det ville jo være det samme, hvis man pillede ved titelsangen til programmet.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ rykker til England
Speak-debutant
Sarah arbejder til dagligt som journalist og tilrettelægger, men har aldrig prøvet at speake til tv.
– Jeg har lavet lidt småting, men jeg har aldrig speaket til et tv-program før, så jeg er helt grøn, griner hun og tilføjer:
– Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at det har været ekstra nervepirrende op til premieren, men jeg synes, at en kvindelig stemme passer rigtig godt til programmet og dets fortællinger.
Vi har valgt ikke at bringe et billede af Sarah for at bevare ‘speakens’ anonymitet. 
SE BILLEDERNE: ‘De unge mødre’-mor i VILDT vægttab
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.