HOT NEWS: 'De unge mødre'-stjerne springer ud som forfatter

Den unge mor Luna afslører nu, at hun har sin første bog lige på trapperne.

Af Lykke Buhl - 24. august 2019 kl. 18:58

Gennem det sidste års tid har den unge mor Luna Munk arbejdet på et ganske særligt projekt, der nu er klar til offentlighedens skue.
Luna er nemlig netop sprunget forfatter, og allerede den 14. oktober 2019 udkommer hendes selvskrevne debut. Hendes første bog har fået navnet ‘Så gå dog fra ham’, og den handler om det voldelige forhold, som Luna var i med børnenes far – og ikke mindst hvorfor, hun blev i forholdet i seks år.
– Det har været en følelsesmæssig process. Jeg har skrevet om noget, der har påvirket mig rigtig meget, og samtidig har jeg virkelig overvejet, hvorvidt det er det rigtige, fortæller Luna til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa købte hund for én uge siden – nu vil hun aflive den

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Luna endelig får fjernet en tatovering, der hver dag har mindet hende om det voldelige forhold

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Maria og Bea klar til ‘Paradise Hotel’, hvis …
Men selv om Luna er nervøs – ikke mindst for, om hendes første bog nu er god nok – så er hun helt klar over, hvorfor hun var nødt til at skrive den.
– Jeg oplever et KÆMPE tabu om det at have levet i et voldeligt forhold. Jeg oplever en koloenorm victim blaming alle steder fra, spørgsmål såsom: “Hvorfor fik du så børn med ham?” og “hvorfor gik du ikke fra ham?” kommer hele tiden, forklarer Luna i et Facebook-opslag, der fortsætter:
– Sådan skal det ikke være, det skal ikke være et tabu, det skal italesættes. Kvinder, der lever under det her, skal vide, at de ikke er alene, forklarer Luna om sin motivation for at skrive bogen.

Han har læst bogen

Lunas voldelige ekskæreste er faren til deres tre fælles børn. Selv om ekskæresten både har læst og godkendt bogen, så er han ikke uden bekymringer for, at han nu bliver udleveret på den måde.
– Han forstår godt mit ønske om at hjælpe andre. Han er dog bekymret for børnene, hvilket jeg godt forstår, men er han en god og kærlig far gennem deres opvækst, så ændrer deres syn sig jo heller ikke på ham på grund af en bog, lyder det fra Luna.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par tæt på tårer: Dét fejler vores søn
Hun tror i stedet, at det kan være godt for børnene at læse, når de en dag bliver større.
– De har været vidner til nogle episoder, og jeg har jo også været påvirket af det. Så når de en gang er gamle nok, så tror jeg, det vil være godt for dem at vide, hvad der er sket, så de måske kan få afklaring med nogle ting. Jeg tror ikke på, at børn behøver at blive pakket ind og leve i en falsk virkelighed. Mennesker kan lave fejl, og mennesker kan ændre sig, fortæller hun.
For selv om det er barske løjer, man kan læse, så ønsker Luna bestemt ikke at skade sin voldelige eks.
– Min intention er ikke at hænge ham ud, selvom nogen vil synes det. Men det er udelukkende for at hjælpe andre og skabe forståelse, og den tager jeg gerne på mig. Tabuet skal brydes, og victim blamingen skal væk. Og så håber jeg også på at kunne skabe forståelse og indsigt for alle dem, som ikke forstår, hvorfor man bliver i sådan et forhold, fortæller Luna.
Den unge mor har selv betalt for at få bogen udgivet, og hun har ikke sat sig et mål for, hvor mange hun ønsker at sælge. Hun gør det klart, at hun ikke har skrevet bogen for at tjene penge, men kun for at hjælpe andre.
LÆS OGSÅ: Realityhunk forulykket med familien: Bilen brød i brand
Herunder kan du se opslaget, hvor Luna viser sin nye bog frem

LÆS OGSÅ: UPS! Her er årets andet ‘Vild med dans’-par
LÆS OGSÅ: Julie forklarer: Derfor droppede Lenny mig på Instagram