Højgravide Lise Vandborg: Frygten for at miste fylder

‘Nybygger’-parret Lise og Michael udvider lige straks familien fra tre til fire, men der er én ting, der bekymrer den kommende mor.

Af Rikke Lynge - 13. juli 2020 kl. 9:02

Lise Vandborg fra ‘Nybyggerne’ er højgravid med sit andet barn, og selvom hun er en aktiv kvinde, der holder ferie i naturen i familiens nye autocamper, så generes hun af sin graviditet, som ikke ligefrem er en dans på roser.

– Det begynder at være hårdt for min krop at bære på den lille purk. I morges havde jeg et virkelig ubehageligt tilfælde af hyperventilation, svimmelhed og åndenød. Jeg har alt for lav blodprocent, og hvis det kulminerer med et lavt blodsukker, så får jeg det skidt. Jeg har det heldigvis sjældent så skidt som i morges, hvor jeg var at besvime og endte med at hyperventilere. Det var endda foran børnene, og det var ikke sjovt. Jeg bryder mig virkelig ikke om at miste kontrollen på den måde, skriver Lise på sin Instagram, som i øvrigt lukkes ned, når hun går på barsel, så hun kan få ro omkring sin barsel, men også så hun kan modtage barselsdagpenge, da hendes Instagram profil ses som hendes arbejde.

LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-par venter deres andet barn: Gør ikke samme fejl igen

Trods de store graviditetsgener, så er det helt andre tanker, der fylder hos den højgravide Nybygger-vinder.

– Det, der fylder mest i mine tanker, er faktisk den der frygt for at miste nu. Jeg har forsøgt at skyde tankerne væk mange gange. Michael fortalte i dag, at jeg havde det på samme måde sidst, det har jeg bare glemt, fortæller Lise, der helst så en fødsel gå igang nu.

LÆS OGSÅ: Utilfreds Irina Olsen: Jeg smører ikke jeres foundation på min barm, vel?

– Hvis jeg kunne bestemme, så ville jeg gerne have ham ud nu, så jeg lettere kunne kontrollere, at han er okay. For hvad hvis noget går galt inde i maven nu? Det ville være frygteligt at opleve, for man føler sig allerede så connected. Jeg ved jo godt, at min krop har helt styr på det, men alligevel så synes jeg, det kan være svært at hvile i, skriver Lise fortsat på Instagram til sine mere end 76.000 følgere, og mange kan genkende følelsen.

– Sådan havde jeg det også i begge mine graviditeter.

– Jeg går ind i uge 34 i morgen som førstegangsgravid, og jeg har præcis samme frygt.

LÆS OGSÅ: Hot ‘Paradise’-par skal være forældre: Nu afslører de køn og navn

– Ja, sådan havde jeg det også med vores andet barn.

Det er blot enkelte af de kommentarer, der er skrevet til Lises opslag, hvor gravide eller nybagte mødre sidder med præcis samme frygt, som Lise beskriver.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Viggo ❤️ Han er sikkert blevet virkelig stor næste gang jeg ser ham. Glæder mig godt nok nu til at det bliver vores tur om lidt. Det begynder at være hårdt for min krop at bære på den lille purk. I morges havde jeg et virkelig ubehageligt tilfælde af hyperventilation, svimmelhed og åndenød. Har alt for lav blodprocent og hvis det kulminerer med et lavt blodsukker, så får jeg det skidt. Heldigvis sjældent så skidt som i morges, hvor jeg var bed st besvime og endte med at hyperventilere. Det var endda foran børnene og det var ikke sjovt. Bryder mig virkelig ikke om at miste kontrollen på den måde. Og så er der det med de sure opstød og dét monster, der kommer frem i en, når man ikke kan finde sine Balancid-tabletter. Haha. Så mange issues, som jeg glæder mig til at slippe for. Men hvor er det også vildt, skønt og fantastisk at kroppen bare laver et nyt liv. Det der fylder mest i mine tanker, er faktisk den der frygt for at miste nu. Jeg har forsøgt at skyde tankerne væk mange gange. Michael fortalte i dag at jeg havde det på samme måde sidst, det havde jeg bare glemt. Hvis jeg kunne bestemme, så ville jeg gerne have ham ud nu, så jeg lettere kunne kontrollere at han er ok. For hvad hvis noget går galt inde i maven nu? Det ville være frygteligt st opleve for man føler sig allerede så connected. Er der andre der har haft den frygt i slutningen af gravidteten? Jeg ved jo godt at min krop har helt styr på det, men alligevel så synes jeg det kan være svært at hvile i. 💕

Et opslag delt af Lise Vandborg – Nybyggerne (@lisevandborg) den

LÆS OGSÅ: Ung mor Melissa hårdt ramt: På hospitalet igen