Hjemme i Rosas dejlige sommerhus: Her slapper jeg af

HER&NU har besøg ‘Den store bagedyst’-deltageren i sit sommerhus.

Af Helle Bill Madsen - 8. september 2019 kl. 13:55

Helt ude for enden af vejen i Roslev, lige før man kører ned i Limfjorden, ligger et skønt lille sommerhus med den smukkeste udsigt til både fjorden og køerne på marken.
Huset er 62-årige Rosa Kildahl og hendes mand, Karstens, fælles fristed.
– Herude falder skuldrene helt ned, og jeg slapper af. Hvis jeg vælger at arbejde herudefra, så går jeg en lang tur indimellem. Så arbejder jeg effektivt, og kan faktisk få det gjort på den halve tid, fortæller Rosa over en kop kaffe, da HER&NU kigger ind.
– Jeg er kommet i sommerhuset i de 13 år, som jeg har kendt Karsten. Det var et gammelt hus, der ikke var bekostet noget på siden 70’erne. Da Karstens mor døde, købte vi det ud af boet og har sat det i stand. Nu har vi gjort det til vores eget, og vi elsker at være her.
LÆS OGSÅ: WOW! ‘Bagedyst’-Rosa viser nyt talent

Nu bager Rosa

Køkkenet er sat lækkert i stand, så Rosa kan udfolde sine kreative bageevner, og hun lægger netop sidste hånd på en flot blå kage pyntet med både blåmuslingeskaller og hjemmeavedemuslinger af hvid chokolade.
– Jeg bager langt mere i dag end inden ‘Den Store Bagedyst’. Før det bagte jeg stort set ikke, kun til jul og fødselsdage. Nu kan jeg faktisk godt lide at bage, efter jeg har fundet ud af, hvor nemt man kan smække en kage sammen. Nu eksperimenterer jeg endnu mere, siger Rosa og slår en høj latter op.
LÆS OGSÅ: Rosa efter afslørende tv-program: Tilbage til Grønland
Fra køkkenvinduet kan Rosa se direkte ned til Limfjorden, og det er en af grundene til, at hun elsker sommerhuset så højt. Hun går i svømmehallen hver uge med fire veninder og kan slet ikke få nok af vand.
– Havet har altid betydet meget for mig, og jeg flytter aldrig fra vandet. Hvis jeg engang kommer på pleje- hjem, så skal det være på et, der ligger, så jeg kan se noget vand. Men der er jo 50 år til, siger hun med et grin.
– Jeg voksede op i Himmerland langt fra havet, men bare det havde regnet, så drømte jeg mig væk på verdens- havene. Jeg har altid elsket vandet. Jeg har tidligere boet i Rønde ved Kalø Vig, men da jeg flyttede til Glyngøre i 1983 og kom til at bo ved vandet, så tænkte jeg: ”Hvorfor har jeg ikke gjort det noget før?”.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Rosas store sorg: Min mand døde på ti minutter
En anden af Rosas store interesser er sejladsen på et sup-board (stand up padle-board, red.).
– For tre år siden sad Karsten og jeg nede på havnen i Glyngøre og så nogle på et sup-board. Det så sjovt ud, og så tænkte jeg: ”Det skal jeg da også”. Så tog jeg et kursus gennem sejlklubben og har nu købt mit eget board. Det er så sjovt, og det er smaddergod motion. Min datter Trine og hendes kæreste Jonas har lige købt hus i Glyngøre, så nu sup’er Trine og jeg sammen, fortæller Rosa.
Se billederne fra besøget i galleriet over artiklen.
LÆS OGSÅ: Timm Vladimir efter ‘Maddysten’-kritik: Det er bedre end ‘Bagedysten’