Hjemme hos Ole i Hollywood: Danmark betyder alt

Ole Henriksen er netop fyldt 70, men han føler sig som en 40 år.

Af Tina Jøhnk Christensen - 2. maj 2021 kl. 09:58

Der står snart 70 på dåbsattesten, men Ole Henriksen føler sig langt fra som en gammel mand. Han er stadig lige så skarp i hjernen og stærk i kroppen som for 30 år siden.

– Inden i føler jeg mig stadigvæk som en ung 40-årig, siger Ole Henriksen efterfulgt af et af sine store, glade smil, der smitter.

– Det er ikke fordi jeg ikke vil anerkende min alder, for jeg er stolt af at være 70. Men jeg føler mig på ingen måde gammel.

LÆS OGSÅ: Christopher jubler over at være ude igen

Ole Henriksen i sit hjem i Hollywood Hills i Californien (Foto: Tina Jøhnk Christensen)

Der er heller ikke noget gammelt over Ole Henriksen, som han sidder i sit køkken i en farvestrålende skjorte og smarte jeans. Han oser af energi og livsglæde – og så er hans ansigt resultatet af mange års meget professionel hudpleje.

– Det gode er, at jeg er mere erfaren og jeg føler mig aldrig fortvivlet, fordi jeg ved, at hvis jeg befinder mig i en krise, så kommer jeg ud af den igen. Det er nok det bedste ved at have mange år på bagen – at man har meget erfaring.

LÆS OGSÅ: Blachman amok og upassende til Zulu Awards

Ole Henriksen har ikke lavet en ønskeliste til sin fødselsdag. Det har han ikke gjort i mange år. – Det er tanken bag gaven, der gør en forskel, siger han (Foto: Tina Jøhnk Christensen)

Da Ole Henriksen fyldte fyrre, overraskede hans partner Laurence Roberts ham med et surprise party på det fine Four Seasons Hotel i Beverly Hills. Hans 70-års fødselsdag bliver mere stille.

– Vi kan ikke holde en stor fest i år pga. corona-situationen, så det må vi vente med – enten til efteråret i Danmark eller til næste 4. maj, hvor det så bliver 70 + 1 fest.

LÆS OGSÅ: Michelle vandt en gave, der er større end de 500.000 kroner

Nej tak til taler

Men Ole Henriksen er ikke ked af, at der ikke bliver fest på dagen, og han glæder sig til at fejre den stille og roligt med Laurence, som han snart har dannet par med i 37 år.

Traditionen tro i Ole og Laurences hus i Hollywood Hills i Los Angeles er bordet i køkkenet dækket med lækkerier, stearinlys, kongeligt porcelæn, Georg Jensen hjerteservietter og selvfølgelig det danske flag .

– Det er utroligt vigtigt for mig at have danske flag på bordet. Mine rødder er altbetydende, og de bliver vigtigere, jo ældre man bliver, forklarer fødselaren.

LÆS OGSÅ: Thalia Pitzner afslører ny scoring

Ole og Laurence, der blev gift i 2008, nyder en sund fødselsdagsmorgenmad med Dannebrog på bordet (Foto: Tina Jøhnk Christensen)

Dog synger Laurence ikke “I dag er det Oles fødselsdag”.

– Det er for svært, siger Ole Henriksen bestemt og påpeger, at Laurence ikke helt har tålmodighed til at lære Oles modersmål. ”Men han føler sig pæredansk på mange måder.”

Laurence har også arrangeret, at Ole Henriksen skal have en lækker fødselsdagsmiddag på eksklusive San Vincente Bungalows i West Hollywood.

LÆS OGSÅ: Steen Springborg fundet død

Ole med sit livs kærlighed, Laurence, i deres smukke have (Foto: Tina Jøhnk Christensen)

– Vi holder det i smukke omgivelser. Vi skal spise med et vennepar, som vi har kendt i mange år.

Men fødselsdagen skal helt sikkert fejres med en stor fest senere.

– Der skal være fest med gang i den. Og jeg vil have både kvindelige og mandlige dansere, der danser i festlokalet – og så skal vi fejre hinanden.

LÆS OGSÅ: Amalie søger barnepige: Kom til casting

Ole Henriksen vil dog ikke have en formel fest. Der skal helst ikke være taler.

– Det er jeg ikke så vild med. Det er en smuk dansk tradition, men der bliver sagt så meget om Ole konstant og jeg bliver rørt og taknemmelig. Der er sagt nok om ham Ole – og jeg får så meget anerkendelse, så det har jeg ikke behov for.

LÆS OGSÅ: Jackie Navarros plastikdrømme: Her er min næste operation

Læs mere om