Hjemme hos Frank fra 'X Factor': Forfulgt af tvangstanker

Siden 1995 har sangeren været forfulgt af rengøringsvanvid og tvangstanker.

Af Kenth G. Madsen - 8. februar 2019 kl. 21:14

Det var et glædeligt øjeblik for Frank Larsen, der i aftenens afsnit af ‘X Factor’ gik videre i talentkonkurrencen og nu er klar til Bootcampen. Men til daglig har han det svært, med sygdommen OCD, der giver sig udslag i tilbagevendende tvangshandlinger.
I Franks tilfælde handler det om overdreven renlighed. Når man træder ind i hans hjem i Høje Taastrup kan man undres over, hvorfor møblerne er overtrukket med plastik. Men det er, fordi han ikke bryder sig om, at nogen eller noget berører hans ting.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer afslører: Vi havde sex under reklamepauserne

Artiklen fortsætter under videoen, hvor ‘De unge mødre’-deltagerne Dea Louise og Rasmus får hjælp til rengøringen.


LÆS OGSÅ: Pinlig ‘X Factor’-dommer svinet til: Se hans geniale modsvar
– Det har forfulgt mig siden 1995, og det er blevet værre. Samtidig har jeg tvangstanker, der medfører en skræk for, at der skal tilstøde min familie noget. Det er faktisk det værste af det hele, forklarer den 54-årige førtidspensionist, hvis mor led af rengøringsvanvid.
– Hver gang min søster og jeg gik hen ad frynserne på det ægte tæppe i vores hjem, for hun frem med en lille børste, for at rette det ud. Jeg er blevet opflasket med, at der skal være rent og pænt.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Danske realitystjerner med i ‘Melodi Grand Prix’
Når Frank forlader sit hjem for at tage på ærinder, har han forinden iført sig plastik- og gummihandsker, så han får en følelse af, at der ikke kan komme fremmedlegemer i hans blodbaner, som han selv udtrykker det. Når han er tilbage igen, går han i gang med en større desinficering af kroppen. Ellers er han ikke i harmoni med sig selv.
– Jeg hader mit OCD, men jeg har lært at leve med det. Nogle gange er det bare værre end andre, men jeg er nødt til at være ligeglad med, at den hersker, da det i det modsatte tilfælde ville tappe mig yderligere for energi. De vigtigste er, at jeg lytter til min krop og er i harmoni med mig selv, siger Frank, der tidligere har forsøgt sig i ‘X Factor’ uden dog at være kommet så langt.
Du kan følge Frank og de andre deltagere hver fredag aften i ‘X Factor’.
Se flere billeder fra besøget hos Frank over artiklen.
LÆS OGSÅ: Drama hos ‘X-Factor’-dommer: Overrasket af indbrudstyv