‘Hjem til gården’-Marie bor i en skurvogn: Ægte christianit

Selvom Marie har udnyttet pladsen i skurvognen godt og skabt en hjemlig atmosfære, så er den store drøm at flytte i kollektiv.

Af Kenth G. Madsen - 27. juni 2020 kl. 10:58

En lyseblå skurvogn med pragtfuld udsigt til Stadsgraven i København danner rammen om Marie Danos Albertsens liv på Christiania. Den 29-årige pædagogmedhjælper, der medvirker i ‘Hjem til gården’ på TV2, er ægte christianit – født og opvokset på voldanlægget. I disse corona-tider er hun imidlertid blevet hjemsendt fra jobbet, og Christiania er i øvrigt blevet lukket helt ned for gæster af hensyn til de mange ældre beboere, der er ekstra udsatte for virussmitten.

– Hvis man vil prøve at leve lidt anderledes, kan det godt lade sig gøre herude. For mange af os, der er opvokset her, er der et godt sammenhold, som der måske ikke er så mange andre steder. Vi har noget til fælles, og det er binder os sammen, forklarer Marie og viser rundt i gemakket indrettet med stue, soverum og køkkenfaciliteter. Her har hun simpelthen overvintret.

LÆS OGSÅ: Geggo på fødemodtagelsen: Det føles som rigtige begyndende veer

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan har Marie indrettet sig i skurvognen. Der er rigeligt plads til en person (Foto: Peter Hauerbach)

– Jeg bor i skurvognen, mens der er gang i opbygningen af et kollektiv i en gammel militærbygning, der kaldes ‘hundehuset’. Det bliver noget med fire værelser, så det bliver rigtigt fedt at flytte ind ind i, smiler singlepigen, der i forbindelse med Folkemødet på Bornholm blev overbevist om, at deltagelsen i ‘Hjem til gården’ var noget for hende.

– Vi sad nogle stykker over snaps og sildemad og tænkte, hvad der kunne være sjovt. Og jeg gav udtryk for, at programmet ikke udstiller folk på den dårlige måde. Samværet med mennesker, redskaber og udsigt til en pengepræmie kan da kun berige livet, brugte Marie som argument.

Hun flyttede hjemmefra som 17-årig, men så valgte hun at komme tilbage til Christiania efter syv år i den store vide verden.

LÆS OGSÅ: Johnny Madsens kæreste frifundet i voldssag

Spids og dømmende

I første afsnit søndag så vi, hvorledes Marie mødtes med de øvrige 13 deltagere fra hele landet, og hvordan de efterfølgende kastede sig over fællesprojekter på Møn-gården.

– Den først gang var det spændende at mødes, selvom jeg var lidt nervøs for, om jeg også ville blive accepteret af de andre. Det handlede om at være åben over for personer, man aldrig har mødt, og det gjaldt om ikke at have en forventning om, at de er, som dem derhjemme, forklarer Marie om den første uges samvær af i alt ti.

LÆS OGSÅ: Oliver om Gunnvør: Hun er den bedste mor

– Jeg endte med at blive sindssygt imponeret over, hvor godt vi tog imod hinanden. Men vi kan vel alle falde i fælden med at blive lidt spidse og dømmende overfor andre, erkender hun videre.

– Det var noget nyt, og jeg tager det som en stor oplevelse, siger Marie, hvis største drøm er at forblive glad og lykkelig, flytte i det nye kollektiv og få solgt sin lyseblå skurvogn, når tiden er inde.

LÆS OGSÅ: Bendtner afslører en helt ny plan for fremtiden

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ sæson 30: Her er den nye mor