'Hjem til gården'-deltager flygtede fra Fremmedlegionen

Da Ulla Malmos forelskede sig i en elitesoldat, kom hun pludselig på et stort og ikke helt ufarligt arbejde for at få sin Roberto med til Danmark.

Af Pernille Hahn Hauberg - 24. april 2017 kl. 17:55

For snart ti år siden valgte Ulla Malmos, 54, og en veninde at fejre nytår på et fransk skihotel. Her havde Fremmedlegionen en kaserne, og nytårsaften udså ‘Hjem til gården’-deltageren sig den unge soldat, Roberto.
– Jeg tænkte, ‘Fuck det, jeg skal hjem om to dage. Det virker rigtigt, lad os gå all in’, fortæller Ulla.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe er med i nyt gård-program
Hvad der var tænkt som én aftens sjov og ballade, endte derfor med at blive til et ægteskab, der har været i foreløbig syv år. Men før Ulla kunne få sin Roberto, 39, med hjem til Risskov, måtte hun først hjælpe ham med at flygte fra Fremmedlegionen.
– Man kan ikke sige op i Fremmedlegionen, så vi måtte smugle ham ud af Frankrig, forklarer Ulla, der sammen med Roberto planlagde aktionen i fire måneder.
– Vi tømte lige så stille hans lejlighed og kørte det sammen til Danmark i min søsters autocamper. Så tog Roberto tilbage til Frankrig, hvor han blev hædret og æret ved Bastilledagen (Frankrigs nationaldag, red), fortæller Ulla og fortsætter:
– Da han havde fået sine medaljer, ringede han dagen efter klokken fem om morgenen til sin chef og indtalte en besked på telefonsvareren og fortalte, at han ikke kom på arbejde mandag morgen. Og så rev han simkortet ud af telefonen, fortæller Ulla, der er uddannet dekoratør og arbejder som selvstændig. Hun arbejder primært med film men indretter i stigende grad for privatpersoner. Af og til arbejder hun også som rejseleder.
LÆS OGSÅ: Lene Beier: Dét ville jeg bruge pengene på
LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’-Thomas: Skulle være gangster
Alt blev afviklet
For Roberto var det vigtigt ikke bare at smutte fra det hele uden at informere sin chef. Han havde derfor afviklet alt helt ned til betalingen af sin kantineregning, før han forlod Fremmedlegionen.
– Jeg elskede mit arbejde i Fremmedlegionen, men så kom Ulla, siger Roberto, og forklarer, at et forhold ikke kan hænge sammen med at være disponibel for at blive udstationeret i verdens brandpunkter.
– Det var et spændende job. Jeg har været i mange lande, hvor man ikke typisk tager på ferie. Man lærer mange forskellige nationaliteter og kulturer at kende, så det var meget berigende samtidig med, at det var farligt, siger Roberto, der efter Bastilledagen tog en turistbus til Danmark, hvor Ulla ventede.
LÆS OGSÅ: ‘Bonderøven’ på jagt efter ny hund: Malik passede ikke ind
To dage senere blev de gift, og i dag arbejder han og Ulla efter syv års ægteskab på livet løs for at få sat deres fritidshus på Djursland i stand, inden Robertos bror kommer på besøg fra Chile.
– Det bliver dejligt, siger Roberto, der er født og opvokset i Chile.
Artiklen er oprindeligt bragt i HER&NU.
Se billeder fra Ulla og Robertos fristed på Djursland i galleriet øverst.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’ førte Anne og Camilla Framnes sammen igen
LÆS OGSÅ: TV 2 brød loven ved ‘Nybyggerne’-finalen
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.