Hildas bøn til Keld: Find dig en kæreste

Når Hilda går bort, ønsker hun ikke, at Keld skal holde sig tilbage med at finde en ny kæreste.

Af Kenth G. Madsen - 23. maj 2021 kl. 14:58

Med 4.000 billeder sirligt sat på plads i albums, der fylder flere hyldemetre i arbejdsværelset, har Hilda formået at indfange mange særlige situationer i tidens løb, som hun kan glæde sig over at mindes på sin 75-års fødselsdag den 19 maj.

– Jeg har oplevet så meget godt gennem et langt liv, og været ufatteligt heldig. For det første er jeg gift med en god mand. Vi har været sammen i 60 år, og så har jeg en dejlig familie, siger Hilda, der holdt guldbryllup med gemalen i 2018.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær i sorg: Rørende farvel

– Når jeg bladrer i mine albums, er det især rejserne, jeg stopper op ved. Vi har især kørt rundt i Tyskland, Schweiz, Østrig, Italien og Frankrig, siger Hilda (Foto: Peter Hauerbach)

– Jeg kan ikke forstå, at jeg er fyldt 75 år, for jeg føler mig som en 40-årig. Det vigtigste er, at jeg er rask og rørig. Det er jeg dybt taknemmelig for, siger Hilda fra hjemmet i Vedbæk nord for København, hvor Keld er ankommet med blomster og kringle til kaffen under interviewet med HER&NU.

– Hver dag husker Keld og jeg os på at minde hinanden om, hvor heldige vi er med hinanden, og at vi stadig har jobs i kalenderen, siger Hilda.

Hilda Heick var omgivet af Annette, 49, barnebarnet Elliot, 16, Keld, 75, barnebarnet Storm, 11, og svigersønnen Jesper Vollmer, 46, ved premieren på musicalen ‘Mamma
Mia’ sidste år (Foto: Lars E. Andreasen)

LÆS OGSÅ: Kronprinsen har fået sit første corona-stik

Få en kæreste!

Hilda har skrevet sit livstestamente. Når hun går bort, ønsker hun, at Keld ikke skal holde sig tilbage med at finde en ny kæreste, står der skrevet. Og hvis livet er på vej til at rinde ud for hende, ønsker hun det afsluttet i modsætning til at blive holdt i live for enhver pris.

Keld og Hilda på deres sølvbryllupsdag i Rom, 1993. – Jeg ville hverken eje eller have en æresport, men ikke desto mindre overraskede familie og venner os med den grimmeste af slagsen i plastik og kulørte lamper, fortæller Hilda (Foto: Privat)

– Hvis jeg ikke kan vågne op og få noget ud af mit liv på grund af svær sygdom, så skal der ikke gøres mere. Jeg vil ikke sætte familien i en situation, hvor de skal træffe en svær beslutning på mine vegne, så den beslutning har jeg taget: Træk stikket. Det lyder hårdt, men jeg er glad for, at det er sådan, det skal være. Jeg har haft et godt liv, og vil naturligvis gerne opleve 20 år mere, men når det er slut, skal det være slut, siger Hilda.

LÆS OGSÅ: Har du undret dig: Derfor hylder Lene Beier kun andenpladsen

LÆS OGSÅ: Mascha Vang har fået corona