Hibas kovending med ‘X Factor’: Har fået et nyt liv

Hiba satser nu hele butikken på sang.

Af Kenth G. Madsen - 13. februar 2021 kl. 8:55

Hiba Chehade fra Odense havde aldrig regnet med, at musikken kunne blive hendes fremtid, men i går aftes gik en drøm i opfyldelse, så nu er hun på vej. Det var godt nok et nervepirrende øjeblik, inden DJ Martin Jensen besluttede sig for, om hun fortjente at gå videre.

– Jeg bad dig synge Alicia Keys, og det gjorde du. Du sang det pissefedt, så du skal videre til live, sagde han, og det havde Hiba fra Odense ikke forventet, så hun blev vildt overrasket og meget glad.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman og Martin Jensen har en helt særlig kemi

– Jeg oplevede en rutsjebane af følelser. Da jeg kom ind til Martin, var jeg et kæmpe spørgsmålstegn? Man kunne vist godt se det på mit ansigtsudtryk, siger den 26-årige ‘X Factor’-deltager, som HER&NU møder frisk og frejdig mellem sangøvelserne på Christianhavns vold.

Hiba (Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

LÆS OGSÅ: Natasja Crone og Rasmus Tantholdt sælger hus og lejlighed

Siden 6. januar har Hiba trænet så at synge hver dag i København sammen med Vilson og Dan, der også gik videre i +23-kategorien. De satser nemlig på at være meget velforberedte op til liveshowene med start 26. februar.

– Jeg er trådt ind i et professionelt miljø med sangcoach og arrangør. Det er enormt fedt, men også hårdt at øve fra morgen til aften. Martin er fuldstændig dedikeret på sagen, og det smitter af på os andre. Så vil man gerne gøre sit bedste, siger Hiba, der efterhånden har fået mere ro på nerverne, når hun skal optræde. Og det er måske klart nok, når hun aldrig har optrådt før. Med ‘X Factor’ er hun trådt ind i en ny æra i sit liv. Hun var i gang med en kandidat i pædagogik, men den er nu sat på standby.

LÆS OGSÅ: Nøgenhed i ‘Forsidefruer’: Tina Lund viser ny side

– Musikken har altid betydet meget. Der er vendt op og ned på mit liv, og nu vil jeg give den en chance, siger Hiba, der er tvilling i en familie med ikke mindre end syv børn. Af dem er der to sæt tvillinger!

Hiba, X faktor deltager. (Foto: Peter Hauerbach)

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus indrømmer: Jeg var rædselsslagen

– Så min mor er en stærk kvinde, konstaterer Hiba, der er født og opvokset i Danmark, men familien stammer fra Libanon.

– Fem af os synger gerne i hverdagen. Min far Bassam optræder gerne til store og små private begivenheder, og han blev helt vildt glad og stolt, da jeg gik videre. Nu regner han med, at jeg vinder. Det giver mig faktisk et boost, siger Hiba, der satser på en karriere som artist uanset udfaldet i ‘X Factor’.

LÆS OGSÅ: I beautyboxen med bagedronningen: Jeg er ked af, at Botox har en negativ klang