Her holder Dronning Margrethe vinterferie - Her & Nu

Her holder Dronning Margrethe vinterferie

Se galleriet for billeder af kongefamiliens mange besøg på det norske fristed.

Af Nikolaj Vraa - 22. marts 2020 kl. 11:58
Selv om hun for længe siden er holdt op med at stå på ski, holder dronning Margrethe fast i sin årlige vinterferie i Norge. Her tilbringer hun altid 10 dage hos venneparret Eleonore og Valentin Sibbern i deres 300 kvadratmeter store luksushytte i Skei ved landsbyen Svingvoll i Gausdal nord for Lillehammer.
Eleonore Sibbern, der er født Løvenskiold, en af Norges rigeste familier, hører sammen med sin mand, Valentin, til dronning Margrethes absolutte inderkreds. Hun og dronning Margrethe har kendt hinanden siden deres tidlige ungdom og tilbringer ofte tid sammen. Parret er altid dronningens private gæster ved de store begivenheder i kongehuset, ligesom de holder påskeferie med hende på Marselisborg Slot og sommerferie på Gråsten Slot.
LÆS OGSÅ: Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte

Den smukkeste bjælkehytte

Bjælkehytten blev bygget i slutningen af 1990’erne og ligger perfekt med en storslået udsigt over Gudbrandsdalen. Selv om den ligger nær det populære skisportsted Skeikampen, så er det et forholdsvist uforstyrret område, hvor også den smukke Skei Fjellkirke ligger. Den er opført med det bedste træ og og indrettet med håndsnedkererede senge i rosa og blålige nuancer. Køkkenet er stort og har god ovn, fordi dronningen angiveligt er glad for at bage sit eget brød.
LÆS OGSÅ: ‘Løvinden’ Mia Wagner i corona-karantæne
Bjælkehytten har tre fløje, og den største på 160 kvadratmeter huser dronning Margrethe. Herfra kan man nyde fjeldpanoramaet fra verandaer både i stuen og på 1. sal, hvor der er soveværelse og to badeværelser. Stuerne er bygget med pejs og indrettet med rosamalede bondemøbler fra en lokal snedker i Lillehammer.
Indtil bjælkehytten blev bygget boede dronning Margrethe på Gausdal Højfjeldshotel, som i øvrigt er Norges ældste højfjeldshotel. Her havde de siden dronning Ingrid og Frederik 9.’s tid boet i det lille anneks Solstua ved siden af hotellet. De fik morgenmaden bragt, men aftensmaden spiste de sammen med hotellets øvrige gæster.
LÆS OGSÅ: Familiestrid i kongehuset: Historisk kamp om tronen