Her er de største skandaler i 'Eurovision'

Der har været en hel del skandaløse optrin på skærmen gennem tiden.

I aften klokken 21.00 på DR1 ruller dette års finale i 'Eurovision Song Contest' over skærmen, som sendes direkte fra Tel Aviv i Israel. 26 lande deltager i finalen, hvor de 20 lande er fundet ved de to semifinaler tidligere på ugen.

'Eurovision Song Contest' har igennem 60 år og en sjat været en kulørt cocktail af noder og unoder. Adskillige skandaløse optrin har skæmmet musikkonkurrencen til stor forargelse for inkarnerede fans og til morskab for alle andre.

LÆS OGSÅ: Vild forvandling: Fra ‘X Factor’ til ‘Eurovision’

Artiklen fortsætter under den sjove video, hvor du kan høre Amalie fra ‘De tre Wichmanns’ selv mener, at hendes sangtalent er stort nok til ‘X Factor’

LÆS OGSÅ: Maria & Bea aflyser koncerter efter nyt dødsfald

Vi genopfrisker her nogle af de værste – eller bedste – 'Eurovision'-skandaler, som du kan se nedenfor:

LÆS OGSÅ: Sangerinde forklarer sig: Derfor optræder jeg i bare fødder

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

En rigtig dame?

Israel afholder Eurovision Song Contest i år, og det gjorde landet også efter sejren i 1998. Triumfen for 21 år siden havde dog en bagside, for sangerinden Dana International var transseksuel, og en del israelere ville have hende byttet ud med en ”rigtig” dame. Men hun vandt med sangen 'Diva', og som muntre hoveder skrev dengang, havde hun sunget sejren hjem til Jerusa-Lem.

 

LÆS OGSÅ: Travle Sanne Salomonsen: Jeg savner mine børnebørn

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Så ta’ dog på hotel!

Selvfølgelig havde vi vundet, hvis ikke en eller anden tekniker havde glemt at give signal om, hvornår Gustav Winckler og Birthe Wilke skulle afslutte deres kys efter at have sunget 'Skibet skal sejle i nat' i 1957. Nu kom kysset til at vare lange 12 sekunder, og det brød de katolske lande sig ikke om. Så Danmark måtte nøjes med en tredjeplads.

LÆS OGSÅ: Janni afslører: Fængslet var som en feriekoloni

(Foto: Jim Gray/Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
(Foto: Jim Gray/Keystone/Hulton Archive/Getty Images)

La la la ...

Var det diktatoren General Franco, der i 1968 gjorde sin indflydelse gældende, så Spanien vandt det internationale Melodi Grand Prix? Det mente mange, for Cliff Richard var kæmpe favorit med 'Congratulations', men tabte med ét point til Massiel, som sang balladen med det velskrevne omkvæd: 'La, la, la, la la ...'

LÆS OGSÅ: Geggo: afslører: Brylluppet blev ikke som planlagt

 

(Foto: Ragnar Singsaas/Getty Images)
(Foto: Ragnar Singsaas/Getty Images)

Kinesisk censur

For lange kys på Grand Prix-scenen kan skabe ballade, men det kan et kys mellem piger også. I 2013 kyssede finske Krista Siegfrids en kvindelig danser i protest mod Finlands forbud mod homoseksuelle bryllupper. Kysset var bebudet på forhånd, så tyrkisk tv nægtede at vise showet. I Kina viste man hele finalen – men censurerede kysset pist væk.

LÆS OGSÅ: Her er Amalies nye tv-program

Foto: Egmonts Historie Arkiv
Foto: Egmonts Historie Arkiv

Vandt vi?

Da Danmark vandt Eurovision Song Contest første gang i 1963, haglede protesterne ned over arrangørerne og den norske jury. For da alle lande havde stemt, stod Schweiz som vinder, men så blev det meddelt fra Norge, at man havde fumlet med stemmeafgivningen. Danmark skulle have flere point, og da det blev rettet, havde Grethe og Jørgen Ingmann vundet med 'Dansevise'.

 

LÆS OGSÅ: Forsidefruens hårde tid: Jeg har lyst til at græde og kaste op

(Foto: Pedro Gomes/Getty Images)
(Foto: Pedro Gomes/Getty Images)

Tyveri på scenen

Det er sket før i Grand Prix-historien, at en solist eller gruppe er blevet afbrudt af en fremmed person på scenen. Det skete igen i fjor, hvor engelske SuRie fik stjålet sin mikrofon midt under sin sang. Tyven var en politisk aktivist fra London. SuRie blev tilbudt at synge sin sang igen, men det afslog hun. Måske håbede hun på juryerne medfølelse, men den udeblev, for hun blev nummer 24 ud af 26 finalelande.

SE BILLEDET: ‘Nybyggerne’-stjerne har født

Foto: Keystone/Getty Images)
Foto: Keystone/Getty Images)

Tre for mange

”Vinderen af Eurovision Song Contest er … øh ...” At flere lande kan ende øverst med lige mange point havde man aldrig tænkt over før 1969. Men da endte hele fire lande i toppen med samme pointtal, og da der ikke var lavet regler for den slags, blev både England, Holland, Spanien og Frankrig kåret som vindere. Engelske Lulu fik med 'Boom Bang a Bang' det største hit af de fire, men Holland fik tildelt værtskabet det følgende år.

 

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører fremtiden for ‘X Factor’

LÆS OGSÅ: Efter exit: Derfor tager jeg afstand fra ‘X Factor’