Her er alle årets julekalendere

Årets julekalendere byder både på nye eventyr og gamle klassikere.

Af Jonas Sand - 26. november 2017 kl. 10:55

Julen banker for alvor på døren, og når det på fredag er den 1. december, er det også startskuddet for en lang række julekalendere på de danske tv-kanaler. Og vi kan godt afsløre, at du får travlt, hvis du skal følge med i dem alle.
Herunder kan du få et overblik over, hvad du kan se på tv i december:

Snefald (Foto: NRK)


’Snefald’ – DR1
Den norske julekalender med originaltitlen ’Snøfall’ handler om den forældreløse Selma på ni år. Hun mistede sine forældre i en ulykke, da hun var tre år gammel, og Selma blev sammen med hunden Casper midlertidigt placeret hos den strenge nabodame Ruth. Nu er Selma ni år gammel, og hun bor fortsat hos Ruth.
Selma drømmer om at få sin egen familie og skriver derfor et brev til julemanden. På magisk vis havner brevet i landsbyen Snefald, som ligger i en anden dimension. Efter et skænderi med Ruth havner Selma selv i Snefald, og her begynder hendes livs eventyr med magi, overraskelser og farer.
LÆS OGSÅ: ‘Mig og min mor’-Simone viser maven frem: Sådan går graviditeten
I Snefald møder Selma blandt andet børnene Pil og Frida og senere børnenes bedste ven Julius, som er selveste julemanden. Julekalenderen byder på mystik, magi, humor og masser julestemning og har børn i de bærende roller.
‘Snefald’ sendes hver dag klokken 19:30 fra den 1. december. Julekalenderen sendes med danske stemmer og kan desuden ses i original version med norske stemmer og danske tekster på DRTV.

Tinkas juleeventyr. (Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2)


’Tinkas juleeventyr’ – TV 2

I den nye familiejulekalender møder vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt!
LÆS OGSÅ: Amalie risikerer fængsel: Mikkel vil tage min datter fra mig
Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.
’Tinkas juleeventyr’ sendes hver dag klokken 20:00 på TV 2 fra den 1. december. 

Alletiders nisse. (Foto: Søren Hartvig/TV 2)

‘Alletiders nisse’ – TV 2
Pyrus, Kandis, Gyldengrød og alle de andre fra Rigsarkivet vender også tilbage til december, når TV 2 byder på en gensyn med klassikeren ‘Alletiders nisse’. Julekalenderen blev i første gang sendt i 1995, hvor den i gennemsnit trak 1.344.000 seere til skærmen hver aften. Det gør den stadig til den næstmest populære julekalender – kun overgået af forgængeren ‘Alletiders jul’, der kom året før.
AFSTEMNING: Den bedste julekalender nogensinde?
I ‘Alletiders nisse’ har Pyrus fået en opgave for på Nisseversitet, hvor han skal fortælle, hvad en nisse er. Med hjælp fra Kandis og Gyldengrød rejser han rundt i forskellige bøger for at finde svaret på det spørgsmål i rette tid.
‘Alletiders nisse’ sendes hver dag klokken 16:00 fra 1. december på TV 2.

Nissernes ø. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)


’Nissernes ø’ – DR Ramasjang
‘Nissernes ø’ er den tredje julekalender om Nissebanden. Hvert år henter storfangeren en særlig isdiamant ved navn Hjertets Renhed hos Havets Moder og overrækker den til Julemanden. Men i år går noget galt. Den falske julemand Santa har nemlig andre planer med den magiske isdiamant.
Santa bor på Nissernes ø og har solgt julen til rigmanden ’Fornøje-Frederik’. Og den lumske rigmand har en ond plan: Det skal være slut med jul for fattigrøve! Nisserne på det gamle fort tilkalder den berømte Nissebande. Julekalenderen udspiller sig i både Holme-Olstrup i Danmark, Saint Croix i Det Caribiske Hav og i Grønland.
’Nissernes ø’, der første gang blev sendt i 2003, sendes hver dag klokken 17:15 fra den 1. december på DR Ramasjang.

The julekalender. (Foto: Foto: Steen Linde/TV 2)


‘The julekalender’ – TV 2 Charlie
‘Its hard to be a nissemand’, men alligevel skal Viggo Sommer, Uffe Rørbækog Carsten Knudsen – bedre kendt som De Nattergale – igen være det til jul. Her vender de nemlig tilbage som nisserne Hansi, Fritz og Günter, og med en blanding af vestjysk og engelsk skal de forsøge at finde nøglen til ‘the playdåse’, så den kan blive trukket op og redde overnissen Gammel Nok.
‘The julekalender’ er uden tvivl en af de mest populære voksenjulekalendere gennem tiden, og til december får du altså mulighed for at se eller gense den skøre og skønne serie.
‘The julekalender’ sender hver dag klokken 20:25 fra den 1. december på TV 2 Charlie.

Klassens jul. (Foto: STV Production A/S)


‘Klassens jul’ – DR Ultra
Frederik finder ud af, at hans gode veninde og klassekammerat, Josefine, skal flytte skole på grund af klassens mange problemer. Det vil han dog for alt i verden undgå, og derfor iværksætter han en ganske særlig – og umulig – plan, der skal få sammenholdet tilbage i klassen ved hjælp af julens mange fortrinligheder.
En ondskabsfuld og mystisk digital plageånd, som kalder sig D.O.N, vil dog sabotere planen og splitte ‘Klassen’ ad én gang for alle.
Alle hverdage fra den 24. november. Første afsnit sendes klokken 17.40, de efterfølgende klokken 17:50. Udkommer desuden klokken 06.00 på DRTV, Ultra-appen og dr.dk/Ultra.

Ramajetternes jul. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)


’Ramajetternes jul’ – DR Ramasjang
Den 1. december får Ramajetterne og lufthavnens chef, som er spillet af børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, at vide, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn.
Julen er i fare, og nu går den vilde jagt efter julemandens computer i gang. Forskellige spor sender Ramajetterne fra lufthavnen og rundt i hele Europa i deres forsøg på at redde børnenes jul. Blandt de medvirkende er også skuespilleren Elliott Crosset Hove.
Ramajetternes Jul sendes hver dag klokken 17:00 fra den 1. december på DR Ramasjang.
LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald efter ‘Vild med dans’: Nu skal der julehygges
’Labans jul’ – DR2
‘Labans Jul’ er en komisk juletragedie, der kredser om emner som stædighed, arrogance, forgængelighed, disruption og generationskløft. Den handler om Carsten, der i 2001 havde sit store gennembrud i DR1 julekalenderen ‘Laban og Sirius’. Han nyder nu tilværelsen med at underholde og optræde som centernisse i Rødovre Centrum, mens han charmer Maja i informationen.
I år bliver der dog vendt op og ned på Carstens liv, da han skal dele sin scene med den 20 år yngre YouTuber Victor, der i kraft af sin popularitet hos børn og unge har fået rollen som nissen ’Abel’ i TV2s store julekalendersucces. Abels succes hos både børn og kvinder udløser en rivaliserende strid mellem de to nisser. En strid, som kun én kan vinde.
i ‘Labans jul’ medvirker blandt andre Peter Frödin, Martin Høgsted og Marie Askehave. Voksenjulekalenderen, der sendes i fire afsnit, er skrevet og instrueret af Nikolaj Steen.
’Labans jul’ sendes hver adventssøndag klokken 21:00 på DR2.

Hvilken julekalender glæder du dig mest til?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...