Henriks vilde gave til sin ældste søn: Frederik får vinslottet

Inden sin død havde prins Henrik ytret et ønske om, at den kommende konge skulle overtage vinslottet Cayx.

Af Jan Körner - 7. april 2018 kl. 11:55

Cayx var prins Henriks hjertebarn, så da han besluttede sig for, at kronprins Frederik skulle have vinslottet i Cahors i Sydfrankrig, kunne gestussen ikke være mere kærlig overfor sin ældste søn.

Endnu har kongehuset ikke meldt officielt ud, hvad der skal ske med arven efter prins Henrik, men Henrik har tidligere udtalt sig om, at han helst så, at Cayx blev overtaget af kronprins Frederik efter hans død.

– Vi har tænkt på måske at give det til den ældste, kronprins Frederik, fordi prins Joachim har sit sted i Sønderjylland. For Kronprinsen vil det være et dejligt sted at komme og slappe af, udtalte prins Henrik.

Udtalelserne faldt således, mens prins Joachim stadig residerede i Sønderjylland på sit eget slot, men Henriks ønske om, at det er den kommende konge, der skal eje stedet, er formentlig ikke blevet ændret trods Joachims frasalg af Schackenborg.

Overfor HER&NU ønsker kongehuset ikke at uddybe, om det er blevet besluttet, at Frederik allerede nu skal overtage vinslottet, fordi det er et privat anliggende.

LÆS OGSÅ: Loyal kronprinsesse Mary står ved sin skandale-veninde

Ejet af dronning Margrethe

Rent formelt er det stadig dronning Margrethes ejendom, fordi hun og Henrik ejede det i fællesskab. Men spørgsmålet er, om hun har lyst til fortsat at holde ferie på ejendommen, hun om noget forbinder med sin afdøde mand. Hun har fortsat mange forpligtelser som regent, og hun bliver også ældre og ældre, hvilket formentlig vil resultere i en formindsket rejselyst.

Både kronprins Frederik og prins Joachim har i mange år været glade for at bruge vinslottet, når de skulle på ferie med familien, og også kronprinsesse Mary har taget stedet til sig og er vild med at komme i det sydfranske.

For det kommende regentpar vil stedet derfor være en fantastisk mulighed for at komme ud af bevågenheden herhjemme og i stedet stikke af til Frederiks andet hjemland, ligesom hans søn, Christian, kan gøre det, når han en dag bliver konge. På den måde vil den danske kongefamilie altid have en tilknytning til det sted, prins Henrik elskede mere end noget andet sted.

LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag