Følger ikke eksperternes råd: Nu har veninden taget styringen

Henriette jubler, selvom hun stik imod eksperternes råd stadig har bil, arbejder som vikar og bor i den samme lejlighed. Nu har en veninde overtaget hendes økonomi.

Af Lykke Buhl - 9. marts 2021 kl. 20:59

I aftenens afsnit af ‘Luksusfælden’ mødte vi Henriette, der stadig den dag i dag er ovenud taknemlig for eksperternes hjælp. Men faktisk er det ikke mange af eksperternes råd, Henriette har indfriet, fortæller hun til HER&NU.

I programmet blev Henriette blandt andet bedt om at finde en billigere lejlighed. Først blev løsningen, at en veninde ville leje et værelse hos hende i stedet, men veninden sprang fra, og Henriette bor i dag stadig alene i sin lidt for dyre Korsør-lejlighed. Hun håber dog snart at blive tilbudt noget billigere gennem sit boligselskab.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager snydt for kvart million på Facebook

Derudover blev Henriette også rådet til at finde et fast job, der ville udbetale hende mindst 20.000 kroner om måneden, men her har hun holdt fast i den måde, hun arbejdede på forinden med at have flere vikarjobs.

– Jeg lever professionelt af at være vikar på sygehuse, bosteder, hospitaler, i psykiatrien, børnehaver, vuggestuer – hele vejen rundt indenfor det sociale. Jeg tjener mellem 20.000 og 27.000 kroner udbetalt hver måned, og det kommer jeg aldrig til at gøre som pædagog i en fast stilling, forklarer Henriette, der dog også arbejder en del mere end de klassiske 37 timer som en typisk fast fuldtidsstilling lyder på.

I ‘Luksusfælden’ måtte Henriette af med sin elskede antikvitetsforretning. Det var hårdt, men i dag er hun glad for den ekstra tid og penge.

Henriette ejede også en antikforretning i Korsør, som ikke har givet andet end underskud. Butikken måtte hun derfor straks af med, og selvom det gjorde ondt, så er Henriette i dag glad for den ekstra tid og de ekstra penge, det har givet hende (Foto: TV3)

LÆS OGSÅ: Ekspert fanget i eget gældskaos: Brugte fars arv på kulørte drinks

Har købt ny bil

På grund af sin jobsituation har Henriette også anskaffet sig en ny bil, selvom eksperterne forærede hende en elcykel, så hun kunne slippe for transportudgifter. Men med vikarjobs i både Roskilde og Dianalund – og i akutte situationer også andre steder rundt omkring på Sjælland – så Henriette ingen anden løsning.

– Jeg har købt en gammel spand, en gammel Peugeot fra 2004 til 10.500 kroner. Det kan ikke gøres billigere. Men jeg er nødt til at transportere mig i bil, ellers er det fuldstændig umuligt at tjene alle de penge, forklarer hun.

Hun understreger dog, at hun har solgt den bil, hun havde i programmet, som eksperterne bad hende om. På den måde fik hun nemlig afskrevet 51.000 kroner på at indlevere bilen, hvilket indgik i de 88.000 kroner, som eksperten Kenneth Hansen fortalte, de havde skaffet hende i gældsnedslag.

Henriette og hendes datter Rebecca har fået meget godt ud af Kenneth Hansen og den nye ekspert Louise Fredbo-Nielsens hjælp

Henriette fik ikke store roser fra eksperterne Louise og Kenneth, da de lagde hendes budget i ‘Luksusfælden’ (Foto: TV3)

LÆS OGSÅ: 5 ting, du ikke vidste om ‘Luksusfælden’

Giver ansvaret videre

Eksperterne i ‘Luksusfælden’ forsøger generelt at ruste deltagerne til at genvinde kontrollen over deres økonomi. Men her har Henriette også fundet sin egen løsning.

– Jeg har en rigtig kær veninde, der hedder Tina, som tager sig af min økonomi. Hun har bare styr på det, og hun sidder simpelthen hver måned og sørger for, at pengene bliver betalt til tiden. Hun sætter 1500 kroner over på min konto hver fredag, og det skal dække alt fra mad til benzinudgifter. Så det er virkelig stramt, men det fungerer, det er det vigtigste. Det er virkelig en byrde, der er blevet taget fra mig, jubler Henriette.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltagere raser over programmet

Hendes nye budget lyder på cirka det samme, som eksperterne lagde for hende, men ifølge venindens beregninger er der endnu kortere tid til, at Henriette kan være gældsfri. Mens eksperterne fik det til 7,5 år, så får veninden Tina det nemlig kun til 5 år og to måneder. Og Henriettes gæld er også allerede nede på omkring de 600.000 kroner, hvor gælden i programmet lød på hele 738.000 kroner.

– Tina kunne godt være ekspert i ‘Luksusfælden’, jeg siger dig, hun er benhård! Jeg bliver holdt i kort snor, og jeg får hug, hvis jeg bare overskrider den mindste smule, slutter Henriette med et grin.